AKTUELNO

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić smatra da bi ukoliko nema dogovora u okviru parlamentarne većine najpoštenije bilo organizovati nove izbore u Crnoj Gori.

- Izgleda da se nastavlja kontinuitet politike po kojoj je zabranjeno da autentični predstavnici srpskog naroda budu u vladi. Crna Gora je poodavno, a posebno u vreme Zdravka Krivokapića pokazala lice jedne kolonijalne, banana države gde se odluke ne donose unutar Crne Gore i ono što se desi na izborima to nije mnogo bitno, jer uvek među političarima ima onih kojima je bliže šta će reći neko u nekoj ambasadi nego mišljenje glasača - rekao je Mandić za Pink.

Ukazao je da je danas važan dan, jer se održava Skupština Crne Gore, a tema je smena predsednika skupštine Alekse Bečića.

- To je jedan od onih važnih prelomnih trenutaka gde će se utvrditi da li postoji volja parlamentarne većine koja je konstituisana na osnovu glasanja građana, a oni su glasali da vlas Mila Đukanovića ode u prošlost. Videćemo da li će se ta volja nasilno promeniti - naveo je Mandić.

Prethodnih dana uložilo smo kao Demokratski front velike napore da razgovaramo sa svim akterima i liderima stranaka parlamentarne većine i svima smo preneli istu poruku da ćemo braniti narodnu volju, u institucijama i van institucija. Ako nema dogovora u okviru parlamentarne većine najjednostavnije i najpoštenije jeste da se organizuju izbori.

Kako je dodao, ono što se desilo 30. avgusta svedoči da je Crna Gora prelomila i odlučila da Milo Đukanović više nikada ne bude donosilac odluka.