AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas radove na izgradnji brze saobraćajnice Šabac-Loznica.

Predsednik je razgovarao sa radnicima, kao i sa izvođačima radova, ali i sa svim prisutnima na terenu. Rekao je kako će se od Beograda do Šapca stizati za 45 minuta, a do Loznice za oko sat vremena.

Foto: TV Pink Printscreen

Od Beograda do Šapca moći će da se stigne za 45 minuta, do Loznice sat i 10 minuta. Ovo će ojačati Mačvu i Podrinje i privući investitore - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, saobraćajnica Šabac-Loznica deo je projekta Ruma-Šabac-Loznica, a kako je Vučić rekao ovom prilikom, ona će biti završena za manje od dve godine.

Put će biti završen pre kraja 2024. godine - kazao je predsednik.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovo je, kako je rekao gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, „veliki dan za čitav kraj i dokaz da država i predsednik Vučić, kao nikad niko, pokazuju brigu, ne samo za ova, već i naredna naša pokolenja“.

Nakon obilaska i razgovora sa radnicima i izvođačima radova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio prisutnima.

Predsednik se prvo zahvalio svima koji danas prisustvuju na otvaranju ovako značajne deonice, nakon čega se osvrnuo na i više nego uspešne radove.

Foto: TV Pink Printscreen

Naša saradnja nije rezultat samo istinskih i iskrenih odnosa koje imamo sa Azerbejdžanom. Verujem da možemo još bolje da radimo na unapređenju, a oni su svoje reference zaslužili izgradnjom puta kod Ljiga - rekao je Vučić.

Kako dodaje, ova saobraćajnica biće gotova u septembru 2024. godine.

Beograd, Novi Sad i Loznica biće samo povezani auto-putem. Dakle samo za nekih sat vremena, sat i deset minuta od Beograda do Loznice do kraja 2024. godine. Gotovo nestvarno - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako Vučić objašnjava radovi idu uspešno, a radovi se završavaju i pre ugovorenog roka.

Put jeste bitniji od cilja, i srpski san jeste put. Za razliku od mnogih koji obećavaju rušenje, mi obećavamo da ćemo samo da gradimo - dodao je Vučić.

Vučić navodi da je ovo dodatni doprinosu u unapređenju dveju zemalja, odnosno, Srbije i Azerbejdžana. Govoreći o značaju ove deonice, Vučić je naveo da će ovo biti važno za dolazak novih investitora, fabrika...

Foto: TV Pink Printscreen

Brza saobraćajnica prema Loznici zaobilazi sva naseljena mesta. Trasa puta će ići bliže reci Drni. To su kilometri nove nade i perspektive. To je srpski san, ali on nije konačni cilj. On nije ideal jedne utopije o savršenom društvu, već put u pravom smeru ka napretku. Zato, i danas hoću da čestitam ljudima u Mačvi, Jadru i Podrinju - rekao je predsednik.

Kako objašnjava, kako god da se izvodi finansiranje, na kraju to država Srbija plati, a da bi sve funkcionisalo, Srbija mora imati podršku naroda.

Ljude ćemo zaštititi, sami će moći da prate kako se ova saobraćajnica razvija. Moći ćete da se hvalite deci i unucima, da vide koliko je ovo bilo značajno - kaže Vučić.

Radovi su zatim svečano otvoreni.

Foto: TV Pink Printscreen