AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se građanima Srbije sutra u 18 časova povodom situacije u Ukrajini.

Kako je Informer saznao, zvanični Beograd danas se neće izjašnjavati o ratnim dešavanjima u Ukrajini, a nova sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zakazana je za sutra u 16 časova.

Na današnjoj sednici ovog tela razmatrana je aktuelna situacija i moguće bezbednosne i ekonomske refleksije na našu državu i region, posle odluke ruskog predsednika Vladimira Putina da pokrene vojne operacije na istoku Ukrajine.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Podsetimo, danas u 13 časova u Palati Srbija je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost. Predsedavao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i sa članovima Saveta razmenio informacije o situaciji u regionu i Ukrajini.

Sednici su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, ministri odbrane i policije, Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, ministarka pravde Maja Popović, direktor BIA Bratislav Gašić, predstavnici Vojske Srbije...

Kako je Informer saznao, sednica Vlade Republike Srbije održaće se danas, 24. februara 2022. godine u Palati Srbija, sa početkom u 15 časova.

Vlada Republike Srbije uputila je poziv predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću da se obrati na današnjoj sednici.

Na sednici će se razmatrati situacija u regionu i u Ukrajini.

Sednici će prisustvovati direktori javnih preduzeća.