AKTUELNO

U Zagrebu je sinoć, nešto posle 23 sata, prema pisanju hrvatskih medija, pala bespilotna letelica koja je prilikom udara o tlo napravila krater prečnika tri metra. Policija je potvrdila i da je pronašla dva padobrana.

Za sada o ovom incidentu nema više informacija, a vojni analitičari tvrde da je reč o dronu iz Ukrajine. Gosti Novog jutra ističu da je najvažnije da niko nije povređen i na pominju da se zvanične informacije još čekaju.

Urednik političke rubrike u Informeru Milan Dobromirović za Pink kaže da je čudno da jedna letelica prođe toliko zemalja da niko ne reaguje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Da li je letelica sama pala u Zagrebu, da li su reagovali Hrvati ili NATO? Tek ćemo videti šta se dogodilo - naveo je Dobromirović.

Novinar Večernjih novosti Dragan Vujičić navodi da je prema prvim informacijama dron je ušao iz Ukrajine i prešao Mađarsku.

- Sinoć nije bilo zvaničnih informacija o čemu se radi. Jedan od njihovih vojnih analitičara smatra da je reč o izviđačkom dronu iz Ukrajine - ukazao je Vujičić.

Gosti Novog jutra osvrnuli su se i na rat u Ukrajini, kao i na njegove posledice.

Foto: TV Pink Printscreen

- Amerika je među prvima zabranila uvoz ruskog gasa, koji kod njih pokriva tek nekoliko procenata, a sada traži od Evrope to isto, iako su evrospke zemlje energetski zavisne od Rusije nekih 30 ili 40 odsto. Sa druge strane SAD ukida sankcije na uvoz nafte jer im je to potrebno - naveo je Dobromirović.

Normalno je da Bugari kažu mi ne možemo, da Mađari kažu mi ne možemo. A isto to traže i od nas. Zašto bismo mi uveli Rusiji sankcije kada plaćamo gas 270 dolara, a cena na tržištu mu je oko 3.000 dolara

Govoreći o situaciji u Ukrajni, Vujičić je rekao da EU demonstrira svoje jedinstvo.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kada su u pitanju pregovori, nisu donete odluke, otvorena su vrata za dalje pregovore. Ne vidimo volju Ukrajinaca da se situacija reši. SAD nemaju komunikaciju ni sa Moskvom, ni sa Kijevom - istakao je Vujičić.