AKTUELNO

Mir i stabilnost su dve stvari koje Srbiji trenutno najviše trebaju, kaže urednik "Informera". Ističe da Srbija nema dece za bacanje, te da moramo da čuvamo svoju naciju, državu i svoje interese.

Živimo u vremenu velikih neštasica u celoj Evopi – uvode se ograničenja u kupovini, pojedinih namirnica ni nema na rafovima, a sve to se dešava u ekonomski bogatijim državama od naše, kaže za Pink glavni i odgovorni urednik lista Informer Dragan J. Vučićević.

- Kilogram testenine u Italiji koštao je 0,89 evra, dok je danas 4,71 evro što je skok od pet puta. Imamo najveću inflaciju od pada Berlinskog zida i ovo je vreme velikih promena, prekompozicija i razvalina. Čuli smo da je počeo još jedan rat i to ništa nije slučajno – kaže Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Ne veruje, kako kaže, da su Azerbejdžanci tek tako rešili da napadnu Nagorno-Karabah tokom noći.

- Ništa više nije isto i ništa neće biti isto. Ovo je Treći svetski ekonomski rat u kojem moramo da gledamo da sačuvamo svoju naciju, državu i interese. Nemamo dece za bacanje! Moramo da čuvamo mir i stabilnost i slogan SNS, „mir i stabilnost“, najbolje oslikava dve stvari koje nam sada najviše trebaju – navodi Vučićević.

Dodaje da Srbija ne oseća preterano posledice krize, iako Đilasovski mediji govore o drastičnom poskupljenju hrane.

- Govore da je 500 grama testenine 200 dinara, da je kilo čvaraka 530 dinara, da je mleko više od 120 dinara. Lažu i na Boga ne misle! Lagali su da je nestašica goriva pa je nastao haos. Lagali su i da će gorivo da ide na 3 evra. To jeste cena u Evropi, ali u Srbiji je, posle usklađivanja sa tržišnim cenama, dizel 197 dinara, a cena benzina je ostala ista – kaže urednik „Informera“.

Otkriva da je jedna zapadna, prijateljska zemlja zahtevala od Srbije da joj izveze brašno.

- Zahtevali su izvoz! Vučić im je rekao da nema vremena time da se bavi i da će odgovoriti za sedam dana. Ne može sa Srbijom tako da se razgovara! – kaže Vučićević za „Novo jutro“.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je reč o situaciji na KiM, ocenjuje da će biti još provokacija od strane albanskih ekstremista uoči izbora 3. aprila, a sve sa ciljem da se unizi ovakva Srbija.

- Smeta im jaka i samostalna Srbija – kaže urednik „Informera“.

Prećutkivanje na provokacije, dodaje, nije znak slabosti, već mudrosti – mir i stabilnost moraju se sačuvati po svaku cenu. Samo mir i stabilnost, dodaje Vučićević, garantuju napredak, nove fabrike i nova radna mesta.

#Dragan J. Vučićević