AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar unutrašnjih poslova Slovenije Vesna Gjorkoš Žnidar razgovarali su na Brdu kod Kranja o nastavku saradnje i dalje podrške koju Slovenija pruža Srbiji u procesu evropskih integracija, naročito Poglavlja 24 - Pravda, sloboda, bezbednost.

- Razgovarali smo o nastavku naše saradnje na polju evropskih integracija, kroz zajedničke projekte kojima se pojačavaju kapaciteti naših pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - rekao je srpski ministar policije.

Foto: Tanjug

Stefanović, koji će predsedavati sastankom Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi, dodao je da je sa slovenačkom koleginicom razgovarao i o međunarodnoj policijskoj saradnji, nastavku zajedničkih projekata, ali i jačanju veza između stručnjaka policija dveju zemalja.

- Važno je da se nastavi saradnja koja će dovesti do unapređenja rada policijskih službenika i podizanja njihove efikasnosti u suprostavljanju organizovanom kriminalu, ali i svim drugim vidovima ugrožavanja bezbednosti građana - istakao je ministar.

Stefanović se danas na Brdu kod Kranja sastao i sa direktorom Ženevskog centra za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF) Tomasom Greberom.

Foto: Tanjug

- Razgovarali smo projektima u okviru kojih oni mogu da podrže Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, naročito u upravl?anju granicom, ali i svim drugim projektima koji mogu da doprinesu podizanju naše efikasnosti - rekao je Stefanović.

Ministar je izrazio očekivanje da će se dobra saradnja sa DCAF-om nastaviti i u narednim godinama kroz Konvenciju policijske saradnje u Jugoistočnoj Evropi, ali i drugim projektima važnim za bezbednost građana Srbije, saopšteno je iz MUP-a.

#Nebojša Stefanović

#Slovenija

'