AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o pritiscima sa kojima se naša država suočava.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je otkrio pod kakvim pritiscima se nalazila naša zemlja tokom nedavnog šampionata planete u atletici čiji je domaćin bio Beograd.

- Atletsko svetsko prvenstvo u dvorani održano je u martu u Beogradu, a u nekoj federaciji su izmislili da dođe bilo ko od predstavnika lažne države Kosovo (iako nisu imali predstavnike), ali je Srbija izbegla isticanje zastave država, istakao je najpre Vučić.

A da je Srbija odbila gostoprimstvo...

- Da smo to (gostoprimstvo) odbili, ne bismo mogli da učestvujemo na međunarodnim takmičenjima, uključujući tu i Olimpijske igre, svetska prvenstva, naglasio je predsednik Srbije.

Otkrio je i zanimljiv detalj sa pomenutog dvoranskog prvenstva sveta u atletici:

- Tamo smo se "jurili" sa njima, jer je predstavnica tzv. Kosova skidala nalepnicu da se vidi ime lažne države, a redar joj je nalepnicu vraćao - otkrio je Aleksandar Vučić i dodao:

A šta da radimo, da nam ukinu učešće na svim prvenstvima? Klupska je odluka da li će da drže transparent ili ne. Ovde se jasno stavlja do znanja o čemu se radi. To je odluka kluba, što se reprezentacije tiče, moraćemo da donesemo odluku. Skoro sam siguran da će to morati. Dan kada padne Marijupolj, čekajte i gledajte - rekao je Vučić pominjući utakmicu Žalgiris - Crvena zvezda u Evroligi kada igrači Zvezde nisu hteli da nose transparent "Stop ratu u Ukrajini".

Autor: