AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Grčkoj gde je prisustvovao ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas, nakon čega se obratio javnosti.

Odgovarajući na pitanja novinara, predsednik je rekao da je nema ništa protiv bilo čijeg političkog stava, ali da nije fer što ga nisu imali u predvečerje izborne kampanje.

– Bolje je imati svoj politički stav, nego ga nemati uopšte. Nije problem što nisu imali pre mesec dana, samo mi smo bili odgovorni, samo ja nisam lagao narod – rekao je on i dodao:

– Možda smo u kampanji napravili grešku, ali mislim da se istina, poštenje i odgovornost u politici uvek više isplate nego manipulacije – rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da je izuzetno ponosan na nezavisnu politiku koju Srbija vodi.

– Sve što se dešava Srbiji oni govore o Vučiću, kao da sam nekome noćna mora, ali jednu stvar ne mogu da razumeju: politika je izbor, sa lakoćom mogu da izaberem stranu, i bio bih hvaljen više nego svi oni, ali ovo je izbor Srbije da vodi nezavisnu politiku, stvar je u tome da oni ne razumeju da je to naš izbor i u tome se razlikujemo. Tu politiku ćemo moći da nastavimo i u budućnosti i na to sam ponosan – istakao je predsednik.


On je naveo da je izbor Srbije da vodi politiku u interesu naših građana, a ne velikih sila.

– Verujem da ćemo tu politiku moći da nastavimo i u budućnosti. Od svojih političkih naslednika ću insistirati da vode takvu politiku – zaključio je Vučić.

Podsetimo, ceremoniji su prisustvovali predsednik Saveta Šarl Mišel, grčki premijer Kirjakos Micotakis, premijer Bugarske Kiril Petkov, predsednik Srbije Vučić i predsednik Vlade Severne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Autor: