AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je ocenio da je zasedanje Generalne skupštine Interpola u Pekingu pokazalo veliku diplomatsku pobedu Srbije.

"Velika diplomatska pobeda Srbije. Uz pomoć prijatelja, sprečili smo da samoproglašeno Kosovo uđe u Interpol" objavio je Stefanović na tviter profilu.

Foto: Tanjug

Ministar je kineskim prijateljima Srbije zahvalio na ogromnoj podršci i pomoći, pogotovo kada je reč o zaštiti integriteta Republike Srbije.

"Zahvaljujući toj, ali i podršci drugih prijatelja u Interpolu, uspeli smo da sprečimo da samoproglašeno Kosovo samostalno uđe u sastav ovog organa", istakao je ministar.

Takođe je izrazio nadu da ćemo i u budućnosti uspevati da zajedno sa našim prijateljima pobeđujemo sve izazove koji su pred nama.

ODAKLE TI PARE FARAONU: Đilas spremio 10 miliona evra za kampanju

"Srbija nastavlja da bude zemlja koja predstavlja simbol bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na teritoriji čitave naše zemlje i mi ćemo u saradnji sa drugim zemljama nastaviti da radimo u tom pravcu" istakao je Stefanović, navdeno je u jučerašnjem saopštenju.

Foto: Tanjug

Stefanović je danas, drugog dana zasedanja Generalne skupštine Interpola, rekao da je pozicija Srbije po pitanju članstva u ovoj organizaciji jasna - samo suverene države i države članice UN mogu podneti prijavu za članstvo u Interpolu.

"Interpol treba na svaki način da izbegne politizaciju svog rada, što je strogo zabranjeno i Ustavom ove organzacije. Pozivanje na članstvo u Ujedinjenim nacijama predstavlja jedini potpuno siguran način da se utvrdi status države i da se izbegne zamka politizacije", istakao je Stefanović.

Srbija je imala "živu" diplomatsku aktivnost koja je rezultirala time da je Priština "povukla" kandidaturu za prijem u Interpol.

#Interpol

#Nebojša Stefanović

#Srbija

'