AKTUELNO

Saša Janković, gubitnički kandidat za predsednika, dugo je krio dok se nije dogovorio sa Draganom Đilasom, bivšim predsednikom DS-a, da bude kandidat za gradonačelnika Beograda, saznaje Pink.rs.

Janković je dugo vremena oklevao da saopđšti javnosti da je za njega prihvatčljiv Đilas kao kandidat za gradonačelnika.

Janković je rekao da je razgovarao sa nekadašnjim gradonačelnikom Beograda, te da je moguća saradnja s njim na beogradskim izborima ako odluči da se vrati u politiku.

Pominje da je u vreme kad je Đilas bio gradonačelnik, a on Zaštitnik građana, imao s njim konflikt zbog raseljavanja Roma, ali da je nakon toga Đilas prihvatio standarde te su dobro sarađivali.

SPREMNA TRULA KOALICIJA! Na izborima u Beogradu TAJKUN ĐILAS KANDIDAT JANKOVIĆA I JEREMIĆA

-Đilas ne mora da pokloni poverenje Pokretu, ali ćutanje više nije časna opcija ni za koga - poručio je Janković.

Mediji su već objavili da je Đilas uveliko kroji strategiju za izborni boj u glavnom gradu i za kampanju je već spremio budžet od čak deset miliona evra.

Mi smo još juče pisali da, iako je Đilas javno poručivao da još nije prelomio da li ulazi u trku, on je preko svojih ljudi od poverenja uspostavio kontakte sa nizom lidera opozicije, od kojih traži da se okupe ispod njegovog "izbornog kišobrana" i složno ga podrže u trci za najvažniju fotelju u Starom dvoru.

Pošto je zadobio jankovićevu podršku, đilasa očekuju razgovori sa bivšom bratijom iz Demokratske stranke Vukom Jeremićem i Draganom Šutanovcem. Navodno, Đilas ima podršku Jeremića, ali Šutanovac još kalkuliše, bojeći se za mesto prvog čoveka demokrata, jer bi prema nekim informacijama Đilas mogao ponovo da se vrati na čelo DS-a.

#Dragan Đilas

#Gradonačelnik

#Kandidatura

#Saša Janković

'