AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na otvaranju deonice auto-puta "9. januar" Laktaši-Drugovići u Republici Srpskoj da putevi i mostovi spajaju narode, ali i obezbeđuju radna mesta.

Kako je rekao, drugi put je na otvaranju dela autoputa u Srpskoj, jer svaki kilometar autoputa predstavlja nešto novo i važno i u RS i u BiH i važan je za svakog građanina Srpske.

Predsednici Srbije i Republike Srpske Aleksandar Vučić i Milorad Dodik danas su u Laktasima kod Banjaluke otvorili deonicu autoputa "9 januar" od Mahovljana do Drugovića u dužini od 10 kilometara.

Srbija će do kraja ove, odnosno početkom sledeće godine imati 1.000 kilometara auto –puta i biće prva zemlja u regionu, a zaostajala je za Hrvatskom gotovo dvostruko, naveo je Vučić.

- Putevi i mostovi spajaju ljude, ali i mladima donose poslove. Ako putevaneće biti ni posla, ni života na ognjištima koje su nam očevi i dedovi ostavili. RS i Srbija dobro sarađuju, ne busaju se ugrudi, ali rade. Znam da će kada je god potrebno srca i ljudi iz RS biti uz nas – naveo je Vučić.

- Svaki kilometar autoputa je osvajanje nove civilizacije. Putevi spajaju nas, ali i sve druge narode u BiH i oko nas - istakao je predsednik.

On je čestitao rukovodstvu i građanima RS na novoj deonici puta, rekavši da su putevi i mostovi najvažniji, jer spajaju ljude i donose poslove za mlade, da mladi ostaju ovde.

Znam kada stižu migovi iz Rusije

Vučić izjavio je danas da zna kada će stići Migovi 29 iz Rusije i da će narednih dana sve stvari oko toga biti jasnije. - Naravo da znam ali vidite da nisam želeo da vam kažem - zato što prvo hoću da dođu pa da vas obavestim - rekao je Vučić novinarima na pitanja da li će sutra, odnosno kada, stići Migovi, objasnio da uvek može nešto da se desi pa da uslede kritike i priče oko toga. Kako je rekao to bi odmah rekli oni koji su nas doveli do toga da nemamo nijedan vazduhoplov, ali i poručio da će pitati sve da li će Vojska Srbije biti jača sutra ili nego što je to bila pre sedam ili osam godina. - Neuporedive su to kategorije" rekao je predsednik Srbije i dodao da je Vojsla jača ne što nekom pretimo već zato što želimo da sačuva svoj narod i budemo svoji na svom - rekao je Vučić i dodao da sve što se radi - radi zato da bi sačuvali sebe i da pritisci koji dolaze sa različitih stanja budu manji. Kako je rekao mislio je da će mu to biti lakši deo posla i da se plašio ekonomskih reformi. - Danas vidim da smo u ekonomiji gotovo u potpunosti uspeli, stvari će ići strahovito brzo uzlaznom linijom, a ono što predstavlja najteži posao i za predsednika i za Vladu Srbije jeste očuvanje slobode, nezavisnosti, suvereniteta - nezavisnosti u odlučivanju Republike Srbije - podvukao je Vučić. On je dodao da to postaje sve izraženiji problem, da se primaju udarci sa svih strana i da se gleda kako taj brod sačuvati da ne ide ni levo ni desno, već pravim, srpskim putem, koji ste zacrtali. Dodao je da će biti još mnogo zamki i virova, ali i da se nada da ćemo uspeti da ih izbegnemo i mirno ukotvimo naš srpski brod u luku i dočekamo bolju budućnost za nas i našu decu.

Predsednik Srbije je istakao da je saradnja Srbije i RS najbolja jer se zasniva na konkretnim stvarima i dodao da je srećan jer Srbija može da pomogne više nego do sada.

Predsednik Srbije Aleksandara Vučić ponovio je da Srbija poštuje integritet svih zemalja u regionu i integritet Bosne i Hercegovine, a veoma voli Republiku Srpsku.

Vučić se zahvalio Republici Srpskoj na bezrezervnohj podršci koju pruža Srbiji, istakavši da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih zemalja u regionu.

Upitan da li je pod nekim pritiscima stranaca da utiče na predsednika RS Milorada Dodika i da li deli njegovo mišljenje da se će Srbija i RS biti jedno jedno, Vučić je rekao da on nikad ne vrši pritiske ni na koga.

Nikad ne vršim pritiske ni na koga, valjda zato što sam neretko bio izložen različitim pritiscima. Srbija poštuje integritet svih zemalja u regionu, poštuje integritet BiH i veoma voli Republiku Srpsku

#Aleksandar Vučić

#Republika Srpska

'