AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je juče ukazao i da u svakoj izjavi, Aljbin Kurti izmišlja navodni uticaj Rusije, jer želi tako, ne samo da napadne Beograd, već i da opravda buduće nove jednostrane i nasilne akcije protiv srpskog naroda u pokrajini.

Petković je takođe, ocenio da premijer privremenih prišitnskih institucija Aljbin Kurti najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor.

Predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković kaže da Aljbin Kurti gubi popularnost i među sopstvenim biračima, a sve to zbog njegovih jednostranih poteza koje plasira u poslednje vreme.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo paradiranje, izlazak sa paravojskom je greška. Jer međunarodna zajednica, koliko god Kosovo bilo njihovo čedo, Kurti je opet, i po njima napravio grešku, i sam sebi alate izbio iz ruke - navodi Vuković.

U pozadini svega je ideja da se Srbiji oduzme pregovarački legitimitet, kaže Vuković.

Andrija Jorgić, generalni sekretar Šahovskog saveza Srbije, kaže da su Albanci svesni da je Srbija faktor stabilnosti, i da se, za razliku od njih, razvija i napreduje u svakom smislu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi smo sada i dobro naoružani, vratili smo vojsku i sada smo sposobni da se odbranimo. Ranije nismo bili spozobni za to, ali sada jesmo i oni su toga svesni - kaže Jorgić, podvlačeći da je narod na Kosovu spreman da ostane na svojim ognjištima.

Autor: