AKTUELNO

Sporazum o saradnji između Grada Nantonga iz provincije Đangsu, Narodna Republika Kina i Gradske opštine Zvezdara, Grad Beograd, Republika Srbija potpisan je danas u Opštini Zvezdara i u Nantongu a dve strane su održale svečanu ceremoniju putem video linka. U ime Gradske opštine Zvezdara, sporazum je potpisao predsednik Skupštine Aleksandar Eror a u ime Nantonga, gradonačelnik Vu Šiming.

Foto: Foto/GO Zvezdara

Tim povodom predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić rekao je da je čelično prijateljstvo koje već decenijama povezuje naša dva naroda, danas potvrđeno potpisivanjem Sporazuma o saradnji između od sada bratski povezanih Nantonga i Zvezdare.„Radujemo se što ćemo biti u prilici da sarađujemo sa Kinom. Naša saradnja može da se širi u više pravaca, nadamo se ulaganjima kineskih kompanija na teritoriji naše Opštine, kulturnoj i obrazovnoj saradnji i svakoj drugoj vrsti saradnje koju će, nadamo se, inicirati i kineska strana, rekao je Jeremić.

Foto: Foto/GO Zvezdara

Gradonačelnik Vu je rekao da potpisivanje sporazuma na današnji dan u Kini najavljuje dugotrajno prijateljstvo jer broj 9 simbolizuje večnost. On je naglasio da je čelično prijateljstvo između naše dve zemlje neuništivo i da su bilateralni odnosi Kine i Srbije sve bliži, a razmena i saradnja na lokalnom nivou se produbljuju. „Zvezdara i Nantong su među najvećim rastućim gradovima u svojoj zemlji. Zvezdara, kao grad u centru srpske prestonice, ima odličnu geografsku lokaciju, dobru ekonomsku bazu i prelepu ekološku sredinu”, rekao je gradonačelnik Vu.

Foto: Foto/GO Zvezdara

Gospodin Tjan Jišu, zamenik šefa misije Ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji i ministar savetnik rekao je da „čelično prijateljstvo” između Kine i Srbije ima dugu istoriju. Pod vođstvom lidera dve zemlje, bilateralni odnosi Kine i Srbije su sve bliži.

Foto: Foto/GO Zvezdara

Potpisivanju Sporazuma u Opštini Zvezdara prisustvovali su najviši predstavnici opštinske vlasti, predstavnici kineske ambasade u Srbiji i delegacija kineskih privrednika sa Zvezdare.

Foto: Foto/GO Zvezdara

Autor: