AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uputio čestitku celokupnom srpskom narodu povodom obeležavanja državnog praznika Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

„Svim Srbima gde god da žive i svima koji Srbiju doživljavaju kao svoju otadžbinu čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Predsednik Aleksandar Vučić, kao predsednik svih Srba, znajući koliko je važno srpsko jedinstvo, pokrenuo je zajedničko obeležavanje važnih datuma sa Republikom Srpskom, a Dan nacionalne zastave je datum koji obeležavaju svi Srbi gde god da žive", naveo je Vulin, saopštio MUP.

Foto: Foto/MUP Srbije

- Srbi moraju da budu jedinstven politički narod i obeležavanje zajedničkih praznika je način da pokažemo snagu i jedinstvo svima koji u našem nejedinstvu traže način da nas umanje i razdvoje. Srbi, srećan nam praznik, čuvajmo jedni druge da bismo sačuvali Srbiju, Republiku Srpsku i sve zemlje gde Srbi žive. Istu zastavu Srbi su vekovima nosili, sanjajući ujedinjenje i slobodu. Slobodu smo izborili, srećan nam praznik - navodi se u čestitki ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina.