AKTUELNO

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić zabranio je da SNS narednog vikenda u Hali sportova održi skup kojim bi bila obeležena deveta godišnjica osnivanja ove partije.

U vrhu vladajuće stranke kažu da su naprednjaci planirali da u subotu, 21. oktobra, tamo proslave rođendan. Termin je najpre dogovoren, sve je bilo u redu, a onda je bahati Žuti Šapić naredio saradnicima da sve otkažu i da naprednjacima poruče da mogu da dobiju termin samo ako njega neko iz vrha SNS lično zamoli.

Rekli, pa sve porekli

Predstavnici gradskog odbora SNS u ponedeljak ujutro su od direktora hale na Novom Beogradu Bojana Bovana najpre dobili potvrdu rezervacije termina, ali...

- Bovan nam je oko devet sati ujutru potvrdio da je traženi termin slobodan i tražio da mu pošaljemo zvaničan dopis. Međutim, samo nekoliko sati kasnije nam je javio da je termin zauzet i 'dobronamerno' nas posavetovao da neko iz samog vrha stranke pozove lično Šapića i zamoli ga za uslugu. Rekao je da 'samo tako sve može biti rešeno'. Pa gde to ima? Nije opština Novi Beograd Šapićeva dedovina, pa da njome raspolaže kako hoće! Hteli smo sve uredno da zakažemo, platimo po važećem cenovniku, nikakve uslove nismo postavljali - priča izvor iz SNS, zadužen za organizaciju događaja.

Kako vrhu najveće vladajuće stranke nije palo na pamet da pristane na Šapićeve igre i ucene, juče im je stigao dopis kojim im se odbija iznajmljivanje hale, pod izgovorom da je ona ranije rezervisana za nekakvo "beogradsko drugovanje"! Reč je, inače, o događaju o kojem na zvaničnom sajtu sportskog centra juče nije bilo pomena.

- Tačno je da su nam na opštini Novi Beograd prvo rekli da je Hala sportova slobodna, a da su nam posle nekoliko sati odbili zahtev - kratko su nam rekli u SNS.

Lepo sam vam rekao

Kako smo saznali, predstavnici SNS juče su posetili Bovana želeći da čuju detalje o ovom slučaju.

Na direktno pitanje da li im je zahtev odbijen jer nisu želeli da mole Šapića, njegov direktor je samo slegnuo ramenima i poručio: "Ja sam vam lepo rekao kako to možete da završite... "

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić juče rekao da nema pojma o celom slučaju...

- Postoji rukovodstvo Hale sportova, pa pitajte direktora. Nisam u toku i ne mešam se u rad ovog preduzeća - kaže Šapić.

A Jankoviću sve dozvolioDok

Šapiću strašno smeta Srpska napredna stranka, propali dosovski predsednički kandidat Saša Janković mu je očigledno prirastao srcu. Jankoviću je bez problema iznajmio Halu sportova da u njoj organizuje predizborni miting 19. februara u okviru kampanje za predsedničke izbore. Kako smo tada objavili, Janković je za zakup platio oko dva miliona dinara, a sve je platilo nekakvo fantomsko udruženje.

Pogledajte video u kojem se čuje razgovor Aleksandra Markovića, sekretara Gradskog odbora Beograda SNS sa direktorom Hale sportova na Novom Beogradu, koji će vam bliže objasniti namere Aleksandra Šapića:

#Aleksandar Šapić

#SNS

'