AKTUELNO

Bivši ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo, kojoj se zahvalio na snažnom prijateljstvu, iskrenoj podršci Republici Srbiji i na svim realizovanim projektima koji su imali za cilj jačanje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova kao i jačanje saradnje srpske i kineske policije.

Vulin i Čen Bo su na sastanku istakli da je prijateljstvo Republike Srbije i Narodne Republike Kine čelično, i da su jačanju čeličnog prijateljstva doprineli i dobri lični odnosi predsednika Vučića i predsednika Si Đinpinga.

Aleksandar Vulin zahvalio se NR Kini na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo i istakao da Srbija podržava celovitost Narodne Republike Kine i politiku "Jedne Kine".

Ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo naglasila je da je saradnja srpskog i kineskog ministarstva unutrašnjih poslova u protekle dve godine bilo na najvišem nivou i posebno istakla uspešnu saradnju u oblasti bezbednosti projekata inicijative „Pojas i put“ u Republici Srbiji, kao i uspešnu saradnju u okviru međunarodnih organizacija, pre svega Interpola koja je potvrđena i prilikom susreta Aleksandra Vulina i generalnog direktora za međunarodnu saradnju Ministarstva javne bezbednosti NR Kine i člana Izvršnog komiteta Interpola za Aziju Hu Binčena na Generalnoj skupštini Interpola u Indiji.

Aleksandar Vulin je istakao da je posebno ponosan na realizovan Sporazum o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola i na Sporazum kojim će Narodna Republika Kina Srbiji donirati sistem 112, a koji će značajno unaprediti efikasnost i ubrzati reagovanje hitnih službi u Srbiji.

Ambasadorka Kine Čen Bo zahvalila se Aleksandru Vulinu za sve što je lično učinio u proteklom periodu za jačanje saradnje i prijateljstva Srbije i Kine.

Ambasadorka Kine Čen Bo zahvalila se Aleksandru Vulinu za srdačne čestitke koje je uputio Komunističkoj partiji Kine i njenom lideru Si Đinpingu povodom održavanja 20. Kongresa Komunističke partije Kine i ponovnog izbora Si Đinpinga na čelo Partije.

Vulin je u čestitki istakao da je na 20. Nacionalnom kongresu Komunističke partije Kine potvrđena vodeća uloga lidera Si Đinpinga i da njegova misao predstavlja najznačajniji deo teorije socijalizma sa kineskim karakteristikama, te da je uveren da će treći mandat lidera Si Đinpinga doneti mnoga dobra i prosperitet Kini, ali i svetu.

Autor: