AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković oštro je odgovorio na pisanje tabloida Danas.

Naime, "Danas" je na sutrašnjoj naslovnoj strani objavio tekst pod naslovaom "Opomene pa kazne", uz pogrdnu ilustraciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Na ovako sramnoj naslovnoj strani "Danasa" pozavideli bi Kurtijevi mediji u Prištini! Dok se @avucic bori da zaštiti naš narod, a Srbi na KiM strepe šta će doneti jutro, "Danasu" su KM tablice tema za podsmeh! Ne čudi od medija čija se uređivačka politika ravna prema Kurtiju - poruči je Petković  i dodao:

- A kako se "Danas" nije setio da Kurtijeve RKS tablice stavi na naslovnu stranu? U danu kada Priština želi da ukine KM tablice, "Danas" vređa Srbe na Kosovu i Metohiji, za koje te tablice znače slobodu! Srbe na Kosovu i Metohiji predsednik Aleksandar Vučič nosi u srcu, a "Danas" videli smo gde...," poručio je Petković.

Podsetimo, od ponoći će privremene vlasti u Prištini početi sa primenom odluke o preregistraciji vozila sa KM tablicama.

Kako je saopšteno, prvo će se deliti opomene, a sa kaznama u visini od 150 evra, za sve koji ne promene tablice na vozilima, krenuće od 21. novembra.

Odluka Prištine da prisili Srbe sa Kosova i Metohije da koristi Kurtijeve tablice moguće je uporediti sa prisilnom asimilacijom srpskog stanovništva na teritoriji Kosova i Metohije.

Autor: