AKTUELNO

Oko 300 srpskih policajaca, komandira i rukovodioca iz četiri opštine sa severa Kosova i Metohije jučeu u 14 sati je i formalno podnelo svoje ostavke u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, a njihove preostale kolege to će učiniti danas.

Oni su zajedno došli ispred stanice u Kosovskoj Mitrovici noseći u rukama svoje ostavke na ćirilici, a potom su ušli u zgradu stanice.

Takođe, u Kosovskoj Mitrovici, juče održan je narodni skup koji je bio najmasovniji posle onog 1999. godine.

Foto: kosovo-online

Narodna poslanica Danijela Vujičić istakla je da je jučerašnja slika iz Kosovske Mitrovice obišla svet, i to je, kako dodaje, nešto što je našoj zemlji trebalo posle dugo godina.

- Veličanstveni skup je nosio poruku da Srbi žele mir. Postavili smo jasne odrednice. Svi okupljeni oko trobojke smo svetu dali na znanje da je Beograd taj u koga gledamo, da je Srbija naša zemlja i da je Kosovo Srbija - dodala je ona.

Foto: TV Pink Printscreen

Mi nismo protiv Albanaca, Bošnjaka, mi samo želimo da Evropi damo na znanje da smo nepomirljivi pred nepravdama, rekla je Vujičić.

- Kap je prelila čašu, sada smo rekli koje su naše granice, ovo je ta crvena linija - navela je Vujičić.

Predsednik vladine Komisije za nestala lica Veljko Odalović objasnio je da je sve, što se dogodilo u proteklih nekoliko dana iznuđen potez.

Kako je rekao, od brojnih poruka koje su se čule jedna je važna: "Ostali su samo Srbi, koji čuvaju Briselski sporazum". ZSO je bila vodilja, kaže on, i verovalo se da će sa implementacijom da se stvori novi ambijent okruženje i kvalitet koji je bio neophodan, međutim, dodaje Odalović, do toga nije došlo.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mislili su da će posle stvaranja ZSO, nastaviti da se ide sa drugim tačkama implementacije, ali nažalost ništa od toga nije učinjeno. Suština je da je adresa bila Međunarodna zajednica, i ko zna šta bi dalje Kurti radio da Srbi ovo juče nisu uradili - dodao je Odalović.

- EU, odnosno oni koji vode dijalog, pored Amerikanaca su zaduženi za vođenje Briselskog sporazuma, a šta su oni uradili? Ništa. Pustili su Kurtija da nastavi da se bahati - navodi Odalović.

Nenad Đurić, bivši komandir regionalnog direktorata policije Sever, istakao je da nema informacije o bilo čemu, od momenta od kada je suspendovan.

Foto: TV Pink Printscreen

- Znajući da su policajci juče razdužili deo opreme, šta se na dalje dešava i dalje nemam informacije - priča on.

Đurić ističe da je prištinska policija u svojim bazama, koje su blizu administrativnih prelaza stalno prisutna, i da ga ne bi čudila ponovna aktivnost istih.

Autor: