AKTUELNO

Kurti ima snažnu podršku unutar evropskih struktura koje su pod uticajem amerikanaca, rekao je za Novo vikend jutro Jovane Jeremić na TV PINK Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost.

Graovac je rekao da on ima podrušku unutar američkih struktura koje su gradile svoj autoritet i svoju popularnost na Balkanu i Kosovu decedesetih godina.

- Kosovo je njihovo čedo i ne mogu se oni Kurtija tek tako odreći - rekao je Graovac.

Kako kaže, srećna je okolnost što u zvaničnim zapadnik krugovima ne žele da dođe do eskalacije sukoba na KiM.

Foto: TV Pink Printscreen

Vasilije Papović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Alo, rekao je da Kurti zastupa nešto protiv čega je cela Evropa.

- On je nacionalni romantičar, on bi srušio sve granice u regionu i stvorio Veliku Albaniju. Stvaranje takvih država jednostavno nije dozvoljeno i nešto takvo bi bilo pogubno za Evropu. O bio kom narodu da se radi - rekao je Papović.

Kako kaže, vrlo je čudno odakle onda tolika podrška za Kurtija sve ovo vreme.

Dodaje da se nada da će posle ovoga što se desilo, kada je on Briselski sporazum bacion pod noge i kada je izigrao sve dotadašnje dogovore, da će, dodaje, zapad videti o kome se radi, kao i da se sa njim može razgovarati samo sa jezikom sile.

Foto: TV Pink Printscreen

- Tek kada su mu amerikacni pripretili on je povukao ručnu i tek tada je bio spreman da potpiše ovaj dogovor - rekao je Papović.

.... je rekao da Kurti ima podršku zapada zato što dolazi iz struktura koje nisu ratne, oni su dodaje, hteli da od Kosova naprave državu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Promenila se struktura, prvo je njemu bio otvoren put da nešto uradi na Kosovu, ali sada zapad ima alternativu za njega - rekao je ......

Autor: