AKTUELNO

Luka Bojović posle deset godina provedenih u španskom zatvoru deportovan je u Srbiju.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić je govoreći o procesu deportacije naveo da je reč o standardnoj proceduri kada se "preuzima" iz druge zemlje neko ko pripada kriminalnom miljeu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Luka je oslobođen zbog rokova koji postoje u španskom zakonodavstvu. Uvek idu dva policajca iz jedne zemlje da dovedu zatvorenika. U ovom slučaju on je došao kao slobodan građanin, pod pratnjom policije - naveo je Spasić.

Objasnio je da na aerodromu postoji posebna prostorija u kojoj se može obaviti razgovor, te da ne postoji potreba da se odlazi u policijsku stanicu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Došao je sa takozvanim pasavanom koji je izdala španska vlada, a naša se složila sa time, jer nema mogućnost da putuje bez dokumenata. Predočeno mu je da mora što pre da izvadi dokumenta, jer ulazi u krivično delo ako ih nema. Rečeno mu je verovatno da mora da vodi računa o svojoj bezbednosti s obzirom na one podatke koji mogu da mu se otkriju - rekao je Spasić.

Iz raazgovora koji su policajci vodili ustanovljeno je da je Luka veoma dobro informisan o stanju u podzemlju. Znao je sve. Pretpostavljamo da oni u španskom zatvoru imaju i televizore, imao je posete, telefonske pozive. Sasvim sigurno će morati da vodi računa o svojoj bezbednosti. Ako namerava da se osveti za brata, oni sigurno neće sedeti skrštenih ruku. Postoje ideje da će Luka pokušati da stabilizuje svoj klan, a postoje i grupacije spremne da nastave rad sa njim. On je preživeo, odgledao i saslušao ceo jedan "rat" i pitanje je kako će se postaviti. Taj rat može da se nastavi

Bivši oficir KOS-a Ljuban Karan ističe da je Luki ubijen brat koji nije bio iz tog kriminalnog miljea.

Foto: TV Pink Printscreen

- Da li ga je Luka štitio i usmeravao ne znam, ali nije bio. Njega su ubili da bi se osvetili Luki i to je veliki problem. Pre toga su okrivili Luku da je Šaranoviću ubijen brat i taj koji robijaka kaže da su njemu ubili brata. Sve poprima oblike krvne osvete - naveo je Karan.

Kako kaže, veruje da bi Luka izašao iz svega toga, ali je problem što druga strana u to ne veruje.

Autor: