AKTUELNO

U multietničkom naselju Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici jutros je osvanuo još jedan grafit „UCK“, ispisan u hodniku zgrade u kojoj žive isključivo Srbi.

Stanari su grafit primetili jutros kad su krenuli na posao. U strahu za svoju bezbednost nisu hteli pred kamere, ali prema njihovim rečima grafit je ispisan tokom noći, jer ga juče nije bilo na tom mestu.

"Jutros kada sam krenula po hleb videla sam ovaj natpis i mogu vam reći da me je uznemirio. Kome ovo treba? Živimo ovde i nikada nikakvu provokaciju nismo pokazali, a ovo nam je otvorena pretnja", rekla nam je jedna od stanarki.

Njena komšinica kaže da se ranije dešavalo da na zgradi budu ispisani grafiti "B-13", ali da poslednjih godina nije bilo ovakvih provokacija.

"Iako živimo na 50 metara od gradskog šetališta, mi sa prvim mrakom ne izlazimo iz svojih stanova. Kada deca hoce da izađu u grad mi zovemo da taksi dođe po njih i da ih vrati kući kada se izlazak završi. Eto kako živimo i koliko se osećamo sigurni", dodala je ona.

U poslednje vreme sve češće se u Bošnjačkoj mahali mogu videti ovakvi natpisi, a posebno dolaze do izražaja nakon napuštanja kosovskih institucija od strane Srba početkom novembra meseca.

#Grafit UČK