AKTUELNO

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, kog je informisao o aktuelnoj situaciji na Кosovu i Metohiji, i o poslednjem u nizu kršenja svih sporazuma od strane Prištine.

- Čuli ste predsednika Aleksandra Vučića i njegovu poruku Кurtiju da ne pomišlja da povredi ni jednog Srbina, jer u tom slučaju naš narod i naša država će umeti da mu odgovore. To im je poruka svih nas. Čitave Srbije - rekao je predsednik NSRS, te izrazio zahvalnost Rusiji na podršci koju pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Na sastanku je bilo reči i o 60. zasedanju Generalne skupštine Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES), čiji će domaćin biti Narodna skupština Republike Srbije, a na kojoj je najavljeno učešće delegata oba doma parlamenta Ruske Federacije, kao i o nedavno formiranoj Poslaničkoj grupi prijateljstva sa Ruskom Federacijom u aktuelnom sazivu NSRS.

#Albin Kurti

#Bocan Harčenko

#Vladimir Orlić