AKTUELNO

U okviru rubrike "Press pretres" voditeljka Jovana Jeremić je u "Novom vikend jutru" ugostila stručnjake koji su komentarisali najaktuelnije teme u Srbiji i svetu.

Dejan Miletić iz Centra za globalizaciju kaže da je srpski narod na KiM nesalomiv.

- Ovi koji su ostali, koji su svesni svih problema, koji su svašta preživeli, opet su dole, i opet brane taj put, kuću, po kiši, po snegu, maltretira ih ko stigne. Sram ih bilo da se ovo dešava u 21. veku, da se stvori geto. Da te ljude pljačkaju, maltretiraju... - rekao je Miletić.

Foto: TV Pink Printscreen

Što se tiče Šiprara, jer oni nisu Albanci... Albanci kada odete u Albaniju poptuju srpski narod, a Šiptari ne, dodao je.

- Prvo, interesatno je u kojoj meri zloupotreba svega ide. Ti koji vode Prištinu danas, oni ne poštuju dogovore. Idu sa dugim cevima, hapse ljude, pokazuju da Srbi ne mogu d aimaju mira. Sutra će se setiti da li treba da pitaju Kfor može li 1.000 policajaca da uđe na KiM. Da li moraju da pitaju da šetaju, da, treba! Ali oni to ne rade, i niko ih ne pita zašto šetaju. Mi ćemo pitati, i ući u procedure. I ako bude ozbiljnih reakcija Srbije, nemoj da se čude - dodao je.

Autor: