AKTUELNO

Pokret socijalista je danas ocenio da lideri Narodne stranke i Pokreta slobodnih građana, Vuk Jeremić i Saša Janković, predlogom da predstojeće beogradske izbore nadžire posmatračka misija OEBS-a, unapred traže opravdanje za izborni poraz.

Kako se navodi u saopštenju Pokreta socijalista, iako izbori još nisu ni raspisani, Jeremić i Janković "sa ostalim partijama dosovskog režima" traže opravdanje za poraz "i priliku da blate svoju zemlju".

"Već sada zovu OEBS da bi Srbiju prikazali kao nedemokratsku zemlju, izmišljaju izborne nepravilnosti, baš kao što su izmislili nove birače na Vračaru i kao što su izmislili krađu na prošlim izborima, pa su na kraju morali da priznaju da su lagali", piše u saopštenju.

Pokret socijalista dodaje da će dosovci izgubiti svake izbore "zato što Srbija hoće Vučića, a ne njih", i zato što hoće slobodnu Srbiju, a ne poniženu zemlju koja se stidi sebe, kako je bilo u vreme vlasti DOS-a.

Jeremić i Janković su ranije uputili pismo Demokratskoj stranci, Socijaldemokratskoj stranci, Srpskom pokretu Dveri, Novoj stranci, Pokretu Dosta je bilo, Pokretu za preokret i Levici Srbije, sa predlogom da zajednički stanu iza zahteva da predstojeće beogradske izbore nadžire posmatračka misija OEBS-a.

#Pokret socijalista

#Saška Janković

#Vuk Jeremić

'