AKTUELNO

Da su pojedini predstavnici opozicije ostali bez ikakve politike, i da su se svrstali na stranu Bakira Izetbegovića, govori i to da opozicija za izjavu Bakira Izetbegovića o priznavanju Kosova, kaže da je shvaćena predimenzionirano.

Očigledno da opozicija nema nikakav plan i program da ponudi pa im se sve svodi na kontriranje vladajućoj većini, državnim institucijama, pa i nekim svetskim zvaničnicima koji su u pravom smislu reči shvatili i osudili Izetbegovićevu izjavu.

Naime, pojedini poslanici u Skupštini Srbije ocenili su da je reakcija zvaničnika u Srbiji na navode člana predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića o Kosovu i Metohiji predimenzionirana i čudna.

Za šeficu poslaničke grupe Pokret za spas Srbije-Nova Srbija Sandu Rašković Ivić predimenzionirana je ozbiljnost koja se pidaje izjavi Bakira Izetbegovića.

Vučić: Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena, stav Izetbegovića imaće dalekosežne posledice!

Za šeficu poslaničke grupe Pokret za spas Srbije-Nova Srbija Sandu Rašković Ivić predimenzionirana je ozbiljnost koja se pridaje izjavi Bakira Izetbegovića.

Živković je kazao da "dizanje galame i prašine" i hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost predstavlja "još jednu operetsku predstavu Aleksandra Vučića kako bi se on ponovo pokazao kao spasilac Srbije".

Sa druge strane, Vladimir Orlić, zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke, negodovao je zbog navoda opozicionioh poslanika, ističući da je pitanje odnosa prema Kosovu i Metohiji za Srbiju od prvorazrednog značaja i da će reakcija države biti dobro izvagana.

Orlić je kazao da opozicija uvek nađe temu preko koje će se obračunavati sa SNS-om, Aleksandrom Vučićem, Vladom Srbije i "sa svima koje ne mogu da podnesu jer su ozbiljniji od njih i odgovorniji".

- Pitanje odnosa prema Kosovu i Metohiji je od prvorazrednog značaja i Srbija je više puta pokazala da joj je iskreno stalo do mira i stabilnosti u regionu i da joj je zaista stalo da se odnosi razvijaju na dobrim zdravim osnovama i reakcije države biće izvagane i podeljene sa javnošću u Srbiji - rekao je Orlić.

#Bakir Izetbegović

#Sanda Rašković Ivić

#Zoran Živković

'