AKTUELNO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrutkure Goran Vesić izjavio je danas za novo vikend jutro Jovane Jeremić da je nedopustivo što pojedini opozicioni političari i mediji napadaju sina predsednika Srbije, Danila Vučića i vode hajku protiv njega samo zato što je Vučićev sin.

“Svuda na svetu se obezbeđuje porodica predsednika, i to spada u bezbednosne protokole. Neko ko objavi taj protokol - ko su ljudi koji obezbeđuju sina predsedika, koliko ih je, kako rade, ugrožava njegovu bezbednost. To može da uradi samo neko ko ima zlu nameru, i ja ne vidim drugi motiv, jer se to ne radi”, rekao je Vesić za TV Pink.

Kako je rekao, Aleksandar Vučić je predsednik Srbije, a njegova porodica zbog toga trpi i živi drugačijim životom, ima obezbeđenje, što nije njihova, već odluka države.

“I nigde nećete videti na svetu da su mediji objavili nešto kao pojedini kod nas. I neko im je dostavio te podatke, što je takođe neverovatno. To je skandal prve vrste i pokazuje kako se ugrožava bezbednost sina predsednika”, rekao je Vesić.

On je istakao da se hajka protiv Danila vodi samo jer je sin Aleksandra Vučića, inače im, kaže, ne bio bio interesantan.

“Danilo Vučić ima pravo na svoj život i odluke. I da ode na Hilandar ako želi, na KiM, u Banjaluku, na Pale, to je pravo svakoga. I da vi to pravo jednog čoveka, i njegovu ljubav prema zemlji, zloupotrebljavte i pokušavae da prikažete da je deo politike države, to se nigde ne dešava”, ukazao je Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Razume, kaže, da postoje političke razlike, konkurencija u borbi za birače, ali ne razume da se u toj meri zloupotrebljava privatni život predsednika za sticanje političkih poena, kao što čine, pojedinci iz opozicije.

“Zato apelujem na one koji su to uradili, po ko zna koji put, a ne znam ni da li je moguće apelovati, da u svojoj političkoj borbi sa Vučićem ne mešaju njegovu porodicu. Ako ne mogu da ga pobede na izborima, a ne mogu, neka ne pokušavaju preko članova porodice”, rekao je Vesić.

To je nedopustivo u civilizovanom svetu, poručio je on.

“Politička borba je politička borba, njihov protivnik je Aleksandar Vučić. Neka pokušaju da ga pobede na izborima, a pošto ne mogu to da učine, prešli su na politiku satanizacije njegove porodice, koja ide dotle da članovi njegove porodice nemaju pravo na privatni život”, rekao je Vesić.

Autor: