AKTUELNO

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović i ministar energetike i infrastrukture Ujedinjenih Arapskih Emirata Suhail Al-Mazrouei, dogovorili su danas u Abu Dabiju potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblasti razvoja vodonika, kao novog energenta i nastavku saradnje u oblasti obnovljivih izvora energije.

Na sastanku je konstatovano da saradnja Srbije i UAE u oblasti energetike ide uzlaznom putanjom i da je naredni korak unapređenja saradnje upravo razmena iskustava, stručnog i tehničkog znanja u korišćenju vodonika kao energenta, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zahvaljujući bratskim i prijateljskim odnosima lidera naše dve zemlje, ovo je bio veoma produktivan sastanak gde smo dogovorili nastavak saradnje i potpisivanje memoranduma o saradnji u energetskom sektoru. Glavne teme su saradnja u okviru razvoja inovativnih tehnologija koje se tiču vodonika, kao i nastavak saradnje na obnovljivim energentima pre svega iz vetra i sunca. UAE imaju razvijenu solarnu energiju i možemo u toj oblasti da sarađujemo - rekla je ministarka Đedović za TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: