AKTUELNO

Član Predsedništva SNS Petar Petković reagovao je na zajedničku konferenciju koalicije NADA, Srpskog pokreta Dveri i Srpske stranke Zavetnici ispred Predsedništva povodom francusko-nemačkog plana za KiM, ocenjujući da umesto ozbiljne rasprave o KiM koja bi se vodila u institucijama, opozicija želi predstavu i publicitet pred kamerama.

- Još jednom smo danas posvedočili letećem cirkusu opozicije koja umesto ozbiljne rasprave o Кosovu i Metohiji koja bi se vodila u institucijama želi predstavu i publicitet pred kamerama i to na ulici.

Još jednom su danas Jovanović, Obradović, Stamenkovski i njihovi posilni pokazali bezidejnost i nulti osećaj za život i probleme srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, kao i potpuno odsustvo odgovornosti kada je reč o najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju.

Iako ih je Aleksandar Vučić pozvao na konsultacije i razgovore o Кosovu i Metohiji, oni su to uz huku i buku odbili da bi samo nekoliko dana kasnije došli da protestuju ispred Predsedništva u kom nisu želeli da razgovaraju, ali žele da prave predstave za kamere?

Idemo dalje. Zatražili su sednicu Skupštine o Кosovu i Metohiji na kojoj bi raspravljali o situaciji u našoj južnoj pokrajini i najnovijim pritiscima na Beograd. Кada je sednica zakazana i to već za sledeću nedelju, ponovo su izabrali ulicu umesto insitucije pa organizovali protest i pre zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije?

Toliko o njihovom poštovanju ove važne državne institucije, u kojoj više vremena provode po restoranima i kuloarima nego na zasedanjima i raspravi.

Iz svega navedenog jasno je da srpska opozicija ne želi da se bavi problemima i životom našeg naroda na Кosovu i Metohiji već želi da njihove probleme po ko zna koji put iskoriste za napad na Aleksandra Vučića i pokušaj njegovog rušenja na ulici, jer na izborima nemaju apsolutno nikakve šanse. I to ga su itekako svesni - poručio je Petković.

#Petar Petković