AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi voleo da čuje u celini izjavu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića u kojoj se govori o tome da je Srbiji oteto Kosovo.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji sa češkim predsednikom Milošem Zemanom na pitanje kako komentariše izjavu Milanovića: "Mi i međunarodna zajednica Srbiji smo oteli Kosovo", rekao da će pažljivo pogledati tu izjavu.

Dodao je da je Zemanu i njegovoj delegaciji pričao i o odnosu prema teritorijalnom integritetu Srbije i da im je između ostalog rekao šta se dešava kada neki ljudi dođu u Srbiju i traže da poštujemo nešto što bi oni voleli da poštujemo.

"I kada izvučem Povelju UN i Rezoluciju 1244 i sve sporazume, Briselski, Vašingtonski... pitam koji sporazum želite da poštujete - a onda ili dobijete ćutanje ili arogantniji odgovor. Vi znate da to nije realnost, a mi smo ti koji kreiramo realnost. Ako želite da gledate u budućnost zaboravite papire i pravni poredak, koga briga za to, morate da se upodobite", rekao je Vučić koji je domaćin Zemanu koji u Beogradu boravi od juče u zvaničnoj oproštajnoj poseti na kraju drugog petogodišnjeg manadata.

Podsetimo - KOSOVO je oteto od Srbije, poručio je danas u Petrinji hrvatski predsednik Zoran Milanović i naveo: "To smo uradili mi i međunarodna zajednica".

Autor: