AKTUELNO

Akademik Dušan Teodorović, jedan od osnivača Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića i njegov bivši saradnik, pridružio se teškim optužbama koje je protiv Jankovića izneo Srđan Škoro, član predsedništva PSG, koji je danas podneo ostavku na tu funkciju.

- Slobodan sam da Srđanovim konstatacijama dodam svoje utiske o potpuno netransparentnom finansijskom poslovanju, bezidejnosti, neefikasnosti i nepoštovanju dogovorenog od strane predsednika PSG - napisao je Todorović.

On je dodao da se protokom vremena uverio da Saša Janković, koga je podržao u predsedničkoj kampanji i u fazi formiranja pokreta, "ne poseduje radne i kreativne sposobnosti i moralne vrline da predsedava pokretom koji pokušava da istinski promeni lice Srbije".

- Nikada tokom svoje dugogodišnje karijere u zemlji i inostranstvu mi se nije desilo da toliko pogrešim u proceni radnih sposobnosti i moralnog kodeksa jednog čoveka. Pogrešio sam i to je moja velika krivica. Primite moje izvinjenje, kako zbog moje pogrešne procene, tako i zbog zakasnelog priznanja - napisao je akademik, koji je PSG napustio još u junu.

Teodorović je istakao da PSG "ne pripada bračnom paru Janković" i dodao: "Najiskrenije molim bračni par Janković da napuste pokret".On je u otvorenom pismu istakao da "u potpunosti podržava stavove koje u svom pismu izneo Srđan Škoro".

#Saša Janković

'