AKTUELNO

Jedan od osnivača pokreta Saše Jankovića akademik Dušan Teodorović oglasio se izjavom da za Đilasa neće glasati, jer je četiri godine u Skupštini grada ćutao.

Bivši gradonačelnik Dragan Đilas nije samo ćutao, već se samo za četiri godine odborničkog mandata i 44 sednice Skupštine pojavio samo jednom, da verifikuje mandat.

Prema evideniciji Dragan Đilas je prijavio svoje prisustvo na samo jednoj sednici i više se nije prijavljivao što znači da nije prisustvovao više ni na jednoj sednici Skupštine grada. Đilas prema evidenciji Grada nikada nije opravdao svoj izostanak, iako je kao i ostali odbornici Grada Beograda iz budžeta primao naknadu.

Naknada za Đilasa, kao i za ostale odbornike u 2015. iznosila je 189.883 dinara. Tako isto, ta naknada je iznosila i za 2016. i 2017. godinu. Odnosno, ukupno za te tri godine odbornici su primili iznos od 569.620 dinara bruto iznosa.

Svejedno, Đilas tera kampanju sa kooalicionim partnerima potežući teme koje se odnose za zaštitu porodilja, dece, đaka, ali i trošenje javnog novca i kapitalne investicije.

Sve bi to moglo da se protumači kao legitiman uvod u predizbornu kampanju da Đilas u protekle četiri godine nije bio u prilici da na sve te teme utiče kao odbornik Skupštine Beograda.

Za četiri godine odborničkog mandata u toku kojeg su održane 44 sednice svojim prisustvom udostojio je samo prvom kako bi verifikovao mandat. A da je redovnije dolazio shvatio bi da se na 15 sednica raspravljalo o zaštiti dece, porodilja i socijalno ugroženih. Na 16 sednica se raspravljalo o Budžetu i trošenju javnog novca, a na osam sednica na dnevnom redu su bile predškoske ustanove, a na 15 sednica se raspravljalo o kapitalnim investicijama.

Inače, u periodu od 2014. do 2017. gdinoni usvojeno je 159 planskih dokumenta, 221 odluka o izradi planskih dokumenata na teritoriji Grada Beograda.

Pored Đilasa u raspravama na sve ove teme mogli su da utiču i njemu bliski odbornici Aleksandar Bijelić, Đilasov nekadašnji gradski menadžer i Tatjana Pašić, da njihova mesta u Skupštini Beograda nisu bila prazna.

Doduše, Bijelić je jedini i imao opravdanje, bio je u pritvoru, jer je zajedno sa još osam lica osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara Kralja Aleksandra.

#Dragan Đilas

'