AKTUELNO

Imam informaciju da su se Vučić i Dačić sreli i da je spuštena tenzija na minimum, kao i da će nastaviti na dalje da sarađuju, rekao je za PINK novinar Aleksandar Gajović.

Gajović je rekao da je sinoć kasno došla informacija da su se Vučić i Dačić sreli i da je spuštena tenzija na minimum, kao i da će nastaviti na dalje da sarađuju.

- Mislim da su i jedan i drugi isuviše ozbiljni političari da bi tek tako došlo do prekida saradnje - rekao je Gajović.

Kako kaže, ovde nije u pitanju podrška nekog iz opozicije da bi se napravio dovoljan broj glasova u parlamentu, ovde je u pitanju, dodaje, nešto što se zove program.

- Programi ove dve stranke su 11 godina već usklađeni u jedan program i do sada su davali dobre rezultate i smatram da je dobar zalog za budućnost - rekao je Gajović.

Foto: TV Pink Printscreen

On dodaje da je moguće da je bilo nekih trzavica i nesporazuma što se, objašnjava, dešava u svakom poslu.

- I u ovom slučaju, mislim da je cela stvar predimenzionirana - rekao je Gajović.

Predsednik Centra za proučavanje globalizacije prof. dr Dejan Miletić, rekao je da je očigledno bilo paralelnih komunikacija.

- Nije ovo ni malo naivna situacija, u smislu da zaista postoji neko programsko razmimoilaženje. Tu ima raznih struja u okviru tih ozbiljnih partiija koje su vodeće u našoj zemlji - rekao je Miletić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, to nije nikakva posebna romantika. Dodaje da se vidi da postoji određeni problem koji ne može da se negira.

- Imamo razne pristupe demokratiji - ističe Miletić.

On je rekao da svako govori o sebi, ali da se ovde radi o jednom ozbiljnom razmimoilaženju oko budućnosti Srbije.

- Očigledno je da postoji neki otpor u redovima. Ovde je važno da se dobije saglasnost oba predsednika stranaka, ali treba imati u vidu da je poverenje uzdrmano - rekao je Miletić.

Autor: