AKTUELNO

- Srbija zemlja koja vodi mudru, izbalansiranu spoljnu politiku, kojoj je imperativ da štiti isključivo svoje interese - navodi se u saopštenju Srpske napredne stranke.

Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je danas navode lidera Demokratske stranke (DS) Dragana Šutanovca da Srbija nema jasan stav prema međunarodnoj zajednici i da nikome nije jasno u kom pravcu aktuelna vlada vodi zemlju.

SNS je u saopštenju stavove Šutanovca ocenila "krajnje licemernim", istakavši i da je "Srbija zemlja koja vodi mudru, izbalansiranu spoljnu politiku, kojoj je imperativ da štiti isključivo svoje interese".

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević je naveo i da se "Srbija snalazi na evropskom putu, ali i putu očuvanja mira i stabilnosti u regionu".

- Naš predsednik (Aleksandar Vučić) je lično inicirao uspostavljanje što čvršćeg ekonomskog saveza zemalja Zapadnog Balkana, jer će nam to doneti ekonomski prosperitet, neophodan za dalji razvoj, i ostanak mladih - naveo je on.

Vučević je napomenuo i da "treba biti krajnje licemeran i mrzeti sopstvenu zemlju pa reći da spoljna politika Srbije nije za svaku pohvalu".

#Dragan Šutanovac

#Miloš Vučevič

#SNS

'