AKTUELNO

Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta, pokazao je političku širinu i zrelost pozivajući svoje birače da glasaju za Jakova Milatovića u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori, smatraju sagovornici Pinka.

Vladimir Pavićević, politički analitičar, je čestitao Jakovu Milatoviću na plasmanu u drugi krug izbora.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nema nikakve dileme da je napravio izvanredan rezultat. To je i zasluženo. Od samog početka je bilo jasno da imamo trojicu kandidata koji uzimaju najveći broj glasova - to su Jakov Milatović, Andrija Mandić i Milo Đukanović. I bilo je jasno da će se voditi velika borba za drugo mesto između Mandića i Milatovića - naveo je Pavićević.

Kako je dodao, malo je više navijao je za Mandića jer je imao vrlo ubedljivu kampanju, veoma dobre političke poruke, video sam da građani dobro reaguju na to...

- Nakon prvog kruga izbora u Crnoj Gori jasno je da idemo ka punom razvlašćivanju Đukanovića 2. aprila. Sa stanovišta interesa i želje najvećeg broja građana to i ključni cilj da dobijemo novog predsednika i time učvrstimo one ideale velike pobede od 30. avgusta 2020. godine - istakao je Pavićević.

On je pozitivno ocenio postupak Andrije Mandića koje pozvao svoje birače da u drugom krugu glasaju za Milatovića.

Ognjen Karanović, predsenik Centra za društvenu stabilnost kaže da se nadao da će Andrija Mandić biti u drugom krugu, ali su i istraživanja javnog mnjenja pokazivala da će se Milatović naći u ulozi protivkandidata Mila Đukanovića.

Foto: TV Pink Printscreen

- Smatram da je Milov režim sinoć doživeo početak svog kraja. Inicijalna kapisla je bila 2020. godina, ali je ta šansa propuštena. Sada imamo novu političku realnost - istakao je Karanović.

Kako je dodao, Andrija Mandić je sinoć pokazao veliku širinu i zrelost.

- On je pozvao sve pristalice Demokratskog fronta, odnosno sve Srbe u Crnoj Gori da glasaju za Milatovića kako bi se završio jedan anahroni konzervativni režim koji je tu zemlju unazadio - dodao je Karanović.

Ocenio je da je Mandić na izborima ostvario odlične rezultate imajući atmofseru koja je vladala uoči izbora.

- Borio se u nemogućim izborima, pored predsedničkih kandidata tamo su učestvovale i strane ambasade - istakao je Karanović.

Autor: