AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić, oglasio se povodom najave bivšeg predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa, da će učestvovati u trci za gradonačelnika Beograda.

Bivši gradonačelnik Dragan Đilas, koji je objavio da će se ponovo kandidovati za tu poziciju, do sada je primio ukupno 373.506 dinara iz budžeta Gradske skupštine, gde je odbornik, a da je pritom prisustvovao samo jednoj sednici, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je gostujući na TV Pink rekao da građani to treba da znaju jer je, prema njegovim rečima, najbolji pokazatelj kako Dragan Đilas zamišlja politiku.

Ima, kaže, simbolike u tome što je Dragan Đilas juče najavio kandidaturu za gradonačelnika, napomenuvši da je Đilasu upravo juče iz budžeta Skupštine grada na privatni račun uplaćeno 10.000 dinara.

- Naime, on je odbornik Skupštine grada od 2014, što građani ne znaju jer se nijednom nije pojavio na sednicama. Od 42 sednice koje je održala, bio je samo na jednoj i to prvoj, ali zato redovno prima svakog meseca 10.000 dinara od Skupštine grada, tako da je do sada primio 373.506 dinara. To je najbolji pokazatelj kako Dragan Djilas zamišlja politiku - istakao je Vesić.

On navodi da nikada nije bilo veće i snažnije sprege tajkuna i politike nego u vreme kada je Dragan Đilas obavljao političke funkcije u ovoj državi, "iz prostog razloga što je on sam tajkun, milioner, sa svojim privatnim firmama, sa uplivom u medije, neko ko u svakoj demokratskoj zemlji ne bi mogao da se bavi političkim poslovima ako bi imao takve firme".

Vesić je rekao i da najavljeni povratak Đilasa znači pokušaj da se tajkuni vrate na vlast i ponovo preuzmu Beograd kao što su ga imali od 2008. do 2013. i kada je on vodio Beograd i "iza sebe ostavio pustoš".

Gradski menadžer je podsetio da je Dragan Đilas za vreme Slobodana Miloševića otvorio firmu koja je vredela milione i tada je napravio svoj početni kapital i trgovao državnim sekundama. Đilasa nije sramota da priča kako se vraća u politiku kako bi srušio Vučića kao nekada Miloševića.

U jednom intervjuu, kako podseća Vesić, Đilas je rekao da je milion i po evra za osnivanje firme zaradio perući prozore u Londonu.

- Tako je i Marko Milošević, sin bivšeg predsednika Srbije, u čije vreme se Đilas obogatio, govorio da se obogatio noseći gajbice. Nije mu bilo loše u vreme Miloševića - rekao je Vesić.

Foto: TV Pink

Vesić je podsetio i da je Đilas odbio da radi kampanju Otpora 2000. godine, koji je bio protiv Miloševića, a 2001. godine tadašnji premijer Zoran Đinđić podneo je protiv njega krivilnu prijavu, jer je odlazio u državne firme i pozivao se na njega.

- Njemu je bilo dobro za vreme Miloševića i njegov biznis se uvek zasnivao na tome da je blizak vlasti, bez obzira da li je to Milošević, Tadić, Đinđić ili neko drugi. Samo je tako funkcionisao i samo tako može da radi. Zato se on i vraća u politiku - ističe gradski menadžer.

Kako je dodao, građani Beograda će na predstojećim izborima imati lak izbor - biraće između onih koji rade i onih koji nude prazne priče, koji su uništavali grad, pravili dugove i u čije se vreme Beograd nije razvijao.

- SNS izlazi sa svojim timom i svojim rezultatima. Građanima ćemo predstaviti urađeno u protekle četiri godine i predstaviti plan za naredne četiri. Mi smo jedina stranka koja ima viziju i koja može da ponudi nastavak razvoja - kaže Vesić.

Foto: TV Pink

Politički protivnici već su imali priliku da se pokažu.

Đilas je bio na čelu Beogada od 2008. do 2013. i iza sebe je ostavio pustoš. Upravo to je ono što mogu da ponude građanima, na kojima je da izaberu žele li nove fasade, nastavak projekta Beograd na vodi, uređenje i nastavak izgradnje grada, nastavak spuštanja grada na reke, ili da li žele da Đilas uzme jedan projekat, kao što je to svojevremeno bio Most na Adi i potroši sav novac u njega. Međutim, i dan-danas je nemoguće utvrditi koliko je na most potrošeno i još stoji nezavršen. Tako izgledaju njegovi projekti kojima zadužuje građane Beograda i zadovoljava svoje lične ambicije - rekao je gradski menadžer.

#Beograd

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

#Izbori

'