AKTUELNO

Opština Novi Beograd za dve godine, u školski sport uložila dve metalne ograde.

Da li je normalno da nekadašnji svetski vaterpolista broj 1, Aleksandar Šapić, prvo kao gradski funkcioner, a potom i kao sadašnji dugogodišnji predsednik opštine Novi Beograd – pokazuje i neprestano dokazuje da ga baš briga za školski sport, za stvaranje novih sportskih veličina?

Pa, sigurno nije! Da li je u pitanju sujeta i ljubomora čoveka, koji verovatno smatra da je sve počelo i da se sve u sportu završilo sa njim? Možda mu je to „brat po babine linije“ usadio u psihu onoga trenutka kada ga je uveo u politiku kao svog bliskog saradnika, na mesto pomoćnika gradonačelnika Beograda.

Bilo kako bilo, stanje školskog sporta na teritoriji opštine Novi Beograd je godinama poražavajuće, ili bolje rečeno katastrofalno! I to od kada je predsednik ove opštine čuveni bivši sportista Šapić!?

– Gradska opština Novi Beogard je jedina opština u kojoj ne postoji Savet za školski sport i jedina su opština koja ne ulaže u rekostrukciju škola i školski sport – tvrde nam revoltirani Novobeograđani.

– Primera radi, Palilula i Voždovac godišnje izdvajaju za školski sport po milion i po dinara, Barajevo dva miliona, Rakovica 700.000, Savski Venac milion dinara, Čukarica dva miliona, Zemun dva miliona… Nabrojane opštine plaćaju čak i profesore da rade sa decom školskog uzrasta! Ali, našeg Šapića to ne interesuje! Valjda u svemu tome ne vidi neki svoj lični interes, jer on izgleda radi samo ono što doprinosi direktno jačanju njegovog imidža… Sve je podredio tome i samo tome…

U traženju odgovora na brojna pitanja o radu gradske opštine Novi Beograd i njenog predsednika, portal Embargo je u vezi ove teme dobio zanimljiv odgovor od nadležnih iz najmnogoljudnije srpske opštine:

– U toku 2015. Gradska opština Novi Beograd je finansirala popravku krova i tolaeta u OŠ „Novi Beograd“ u iznosu od 2.533.287,74 dianra, kao i izgradnju ograde u OŠ „Marko Orešković“ u iznosu od 2.039.242,80 dinara! U 2016.godini smo finansirali izgradnju ograde oko školskog dvorišta OŠ „Nadežda Petrović“ u iznosu od 2.201.485,00 dinara. Svake godine finansiramo radove na tekućem održavanju i hitnim intervencijama na osnovnim školama.

I to je sve. Ni reči više u pismenom odgovoru koji je dobio antikorupcijski portal Embargo od Šapićevih zvaničnika iz opštine Novi Beograd! Pa, dobro dr Šapiću, zar se na ovaj način podstiču mladi da se bave sportom: podizanjem ograda oko školskog dvorišta? I ta cena, od dva, dva i po miliona za te radove je problematična? I tu se izgleda neko „ malo ugradio“?

Ali, i to da zanemarimo, ostaje pitanje: kakav to primer dajete deci, kad ni dinara nećete da uložite u razvoj školskog sporta? Dolikuje li to velikom sportisti kakvim se predstavljate? Ili ste samo veliki manipulator, poput vašeg političkog mecene, „Velikog Brata“, „Maga velikih prevara“, Dragana Đilasa…

#Aleksandar Šapić

#Novac

#Sport

#škola

'