AKTUELNO

Građani su prepoznali da je poziv dela opozicije, onih koji pozivaju na nasilje, a kriju se iza parole da su protiv nasilja i ona im je samo paravan za blokada autoputa i zaustavljanje života građana.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić je gostujući u Specijlnoj emisiji na TV Pink rekao da se pita šta bi se dogodilo da je neko blokirao Bruklinski most u Njujorku ili Golden gejt ili Bridž tover u Londonu, bez obzira na to da li je političar ili ne.

Foto: TV Pink Printscreen

- U Parizu traju protesti već nedeljama, policija, šmrkovi, rasterivanje...ni u jednom trenutku nikome nije palo na pamet da blokira autoput ili most. Organizatori ovoga nemaju nikakve veze sa borbom protiv nasilja već žele da iskoriste povišeno nezadovoljstvo, strah i tugu i dobiju političku korist - naveo je Krstić.

Foto: Pink.rs

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović kaže da se o stradalima više i ne govori.

- Slušao sam te razne drugosrbijanske stručnjake koji imaju puno toga lošeg da smatraju o svojoj zemlji, više ne pomonju žrtve. Ljudi su prepoznali da je ovo politički skup i ima značajno manje ljudi. Organizator je Milivojević koji je tražio da Vučićev sin i brat završe u šahtu - rekao je Milovanović.

Kako je dodao, cilj je da se bez izbora dođe na vlast i "počisti" medijska konkurencija.

Foto: TV Pink Printscreen

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da nema koktruktivnih zahteva, već su svi negativni.

- Naeklatantniji oblik nasilja je blokada jedne od najvećih saobraćajnica, koja i međunarodni put. Ja ne znam zašto im se to dozvoljava - rekao je Vuk Stanković.

Bivši pripadnik KOS-a Ljuban Karan kaže da je glavni pokazatelj poverenja u aktuelnu vlast to što je toliko odziv što se tiče apela za predaju oružja.

Foto: Pink.rs

- To pokazuje stepen poverenja. Procena je da je ovo prava prilika da se sada izaove haos - po principu sad ili nikad - naveo je Karan i dodao da su prve žrtve ovog haosa građani i to je put u nove incidente.

Kako je dodao, cilj je da se izazovu sukobi i napravi haos.

Skupu koji je organizovao deo opozicije prisustvuje i raščinjeni monah Antonije Davidović poznat po skandalima.

Foto: Privatna arhiva

Tu su i četnici.

Foto: Privatna arhiva

Ima i migranata, koji traže azil.

Foto: Privatna arhiva

Skupu prisustvuju i antivakeseri.

Foto: Privatna arhiva

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević je rekao da je na protestu, prema procenama polcije, u piku oko 6.000 ljudi.

- Odakle im pravo da blokiraju auto-put? To je krivično delo. Bilo je i puno primera nasilja da ljudima koji su im bili krivi jer su se kolima vraćali kući sa posla ili išli na posao - rekao je Vučićević.

Kako je dodao, Milivojević je formalni organizator ovog nasilja.

- Taj Milivojević je, kako kažu ljudi, išao od kola do kola i izvinjavao se strancima. Ovo je politikantski jalovi pokušaj da se otme vlast - dodao je Vučićević.

Autor: