AKTUELNO

Moramo da postignemo evropski standar pokrivenosti kanalizacionom mrežom, a to je preduslov za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda, rekla je za Novo jutro TV PINK ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović.

Vujović je rekla da se u ovom trenutku radi kanalizaciona mreža u Boljevcu, kao i na Kopaoniku, u Nišu i Pećincima. Ističe da se u ovom trenutku radi oko 100 kilometara kanalizacione mreže.

- Ono što je još važnije, do kraja godine ćemo započeti još radova u mnogim gradovima. Moramo da postignemo evropski standar pokrivenosti kanalizacionom mrežom, a to je preduslov za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda - rekla je Vujović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, to je neophodno kako bi ona mogla da radi u svom punom kapacitetu i kako bi građani mogli da se priključe.

- Podižemo standard i popravljamo kvalitet životne sredine, krećemo i uskoro sa izgradnjom postrojenja za preradu otpadnih voda - rekla je ministarka.

Vujović je rekla da je mnogo važno da se priča o tome i da se podiže svest svakoga od nas. Dodaje da postoji više deponija, divlje, koje prave građani, kao i stare nesanitarne deponije u gradovima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Radimo paralelno na otklanjanju i jednih i drugih. Važno je da napomenemo da smo uložili velike napore u izgradnju regionalnih centara. U izgradnji je najveći regionalni centar koji će obuhvatati 15 opština i preko 1000 stanovnika i nalazi se na Ubu - rekla je Vujović.

Kako kaže, potrebno je puno sredstava kako bi se pokrili svi regioni.

- U ovom trenutku je najvažniji "Kalenić" regionalna deponija na Ubu, a zatim krećemo i na druge - rekla je Vujović.

Autor: