AKTUELNO

Opozicija u Srbiji služi kao svojevrstan pritisak na vlast, kako bi vlast učinila nešto što se od nje očekuje, a to je priznavanje nezavisnosti Kosova, rekla je za Novo jutro TV PINK novinarka Olivera Miletović.

Miletović je, komentarišući izbore u Srbiji, rekla da još uvek nije shvatila i ne može da razume to što mi u našoj državi zapravo ni nemamo opoziciju.

- Opozicija bi trebalo da se u istoj meri bavi prioritetima u državnoj i nacionalnoj politici, a oni demonstriraju protiv nasilja, a pri tom ne pominju Kosovo i Metohiju kao glavnu temu Srba i Srbije - rekla je Miletović.

Kako kaže, u njenom razumevanju stvari, ona pripada onima koji smatraju da oni dobijaju teme kojima trebaju da se bave, kao i da postoje teme koje oni ne smeju da otvore.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni služe kao svojevrstan pritisak na vlast, kako bi vlast učinila nešto što se od nje očekuje, a to je priznavanje nezavisnosti Kosova - rekla je Miletović.

Ona je rekla da se često koristi zloupotreba dešavanja u našoj državi od strane opozicije.

- Oni su čak zloupotrebili i temu "Ribnikar" kako bi krenuli u te proteste - rekla je ona.

Foto: TV Pink Printscreen

Miletović ističe da njihov dalji korak zavisi od toga kakvu će "ceduljicu" dobiti i šta je za njih predviđeno. Dodaje da ne veruje da su autonomni i da sami donose odluke.

- To im daju oni koji insistiraju da Srbija prizna nezavisnost Kosova. Međutim, ne treba potcenjivati narod, to je glas Boga. Mi pripadamo istorijskom narodu, sa dugim pamćenjem. Kampanje su jedno, šarene laže su drugo, ali kada dođe taj dan, svaki čovek koji u sebi ima taj arhitip i prepoznaje šta je dobro za njega i njegovu porodicu, uradi po svojoj savesti - rekla je Miletović.

Autor: