AKTUELNO

Ramuš Haradinaj, premijer Kosova, na sve načine pokušava da ozvaniči dokument koji bi precizirao ukidanje Specijalnog suda.

Haradinaj svestan posledica izjavio je tokom posete Albaniji da bi ukidanje Specijalnog suda bilo pravedno, javljaju prištinski mediji. na taj način Haradinaj želi da prikrije stravične zločine kojis u se dogodili na prostoru Kosova i Metohije od OVK-a.

Od ruke paravojnih formacija OVK-a na prostoru Kosova i Metohije masovno su stradali Srbi, Romi, ali i neki Albanci koji su bili lojalni državi Srbiji.

Haradinaj je upoznat da bi formiranjem DSpecijalnog suda pred pravdu bili izvedeni i ljudi iz njegove porodice i njegovog okruženja. Mada, spekulisalo se još da bi sam Ramuš Haradinaj, koji je komandovao OVK-om, mogao da se nađe na osuđeničkoj klupi.

Upravo zbog svega toga, Haradinaj je rekao da je njegova stranka glasala protiv formiranja tog suda i da su i dalje protiv toga, jer, kako smatra, to je nepravedno prema Kosovu.

Ipak, da ne bi izgubio podršku svojih nalagodavaca iz Sjedinjnih Američkih Država, Evropske unije i NATO-a, a i bojazan da bi i on sam mogao da bude tema tog suda, Haradinaj kaže da je Kosovo prihvatilo tu obavezu i da će ona biti poštovana.

#Ramuš Haradinaj

#Sud

'