AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da očekuje mnogo agresivniju kampanju tokom predizbornih aktivnosti za beogradske izbore i napade opozicije na ljude sa liste "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd".

- Očekujem mnogo agresivniju kampanju nego do sada, jer Dragan Đilas nema šta drugo da ponudi građanima, osim agresije i laži. SNS ne samo da ima podršku građana, već i beogradske elite. Zbog toga očekujem veću histeriju kako bi opravdali svoj poraz - naglasio je Vesić.

Gradski menadžer je podsetio da je Dragan Đilas svojevremeno, kako je naveo, oteo od dece prostor u Pionirskom gradu za prvi rijaliti i ostvario zaradu za svoju privatnu firmu, iako je u to vreme bio zadužen za Nacionalni investicioni plan.

Slične stvari su se nastavile i kada je Đilas postao gradonačelnik, za šta je najdrastičniji primer Most na Adi, čija će cena nakon svega iznositi koliko i tri Pupinova mosta, te će, u odnosu na njegov kapacitet, biti zasigurno najskuplji most na svetu, ocenio je Vesić.

On je, govoreći o o tome šta je učinila aktuelna vlast i šta se planira, rekao da je cilj da Beograd postane poslovna, turistička i kulturna prestonica ovog dela Evrope, a da istovremeno bude i prilagođen potrebama ljudi, poput Beča.

Foto: Tanjug

Samo za novogodišnje prazninke, dodao je Vesić, zarada grada od turizma iznosi oko 30 miliona evra, ali kako je precizirao u taj novac uvršteni su i prihodi od boravišne takse i ono što su zaradili hoteli, restorani, ulični prodavci, šoping molovi. .

- Turistima se sviđa atmosfera, hrana i provod u Beogradu ali im treba ponuditi i druge sadržaje, da vide nešto od naše istorije i kulture, zbog čega je obnova muzeja veoma važna - naveo je Vesić.

Vesić je naznačio da će se zgrada filharmonije graditi na Ušću, a zgrada opere i baleta na mestu sadašnjeg Staklenca na Trgu republike, kao deo kompleksa Narodnog pozorišta.

Za Muzej grada Beograda idejno rešenje je završeno, a 2019. godine počeće rekonstrukcija objekta Vojne akademije iz doba kralja Milana, na uglu Resavske i Nemanjine, gde se muzej grada nalazi.

Još jedan projekat nas očekuje u budućnosti, a to je naučno-istraživački centar „Nikola Tesla“. On će se nalaziti na mestu marine Dorćol, a Vlada Republike Srbije proglasila je taj projekat od nacionalnog značaja. Trenutno se rešavaju imovinsko pravni odnosti, po čijem okončanju će na mestu stare električne centrače biti podignut muzej kao najveći istarživački centar na svetu, površine 10.000 kvadratnih metara - objasnio je Vesić.

Gradski menadžer je najavio da će akcenat u narednom periodu biti stavljen na investiranje u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu.

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

#Izbori

'