AKTUELNO

Kada bi se izbori u Beogradu održavali iduće nedelje SNS je stranka koja bi dobila najviše, 37,2 odsto glasova, pokazuju rezultati istraživanja agencije "Ninamedia research".

Prema tom istraživanju, cenzus bi prešlo još šest stranaka, navodi se u saopštenju Ninamedije.

Kako se precizira, među opredeljenim glasačima, SNS je stranka koja ima najviše potencijalnih glasača - 37,2 odsto.

Na drugom mestu nalaze se okupljeni oko Pokreta slobodnih građana (PSG-Ðilas-Jeremić) sa 14 odsto, sledi grupa građana Aleksandar Šapić sa 9,2 odsto, SPS sa 7,5 procenata.

Ostale stranke beleže frekvenciju odgovora manju od 5 odsto.

Prema tom istraživanju, 41 odsto građana se izjašnjava da bi sigurno, a 24,1 procenta da bi verovatno izašli na izbore. Verovatno se ne bi odazvalo pozivu kaže 8,3 odsto ispitanih, a 19,8 odsto je onih koji sigurno ne bi ispunili građansku dužnost. Neodlučnih po pitanju izlaznosti je 6,8 procenata.

Foto: Ninamedia

Foto: Ninamedia

Građani koji su se izjasnili da bi izašli na izbore i koji su opredeljeni pri izboru stranke kojoj bi dali glas, dodatno su upitani da se izjasne i po pitanju stranke koja bi bila njihov drugi izbor.

Od ispitanih Beograđana 36,9 odsto se izjašnjava da nema drugi izbor, 8,2 odsto je neodlučnih po ovom pitanju, dok se kao najčešće pomenuta stranka javlja SPS sa 19,6 procenata navoda.

Za 3,9 odsto opredeljenih glasača drugi izbor je SNS, za Pokret slobodnih građana bi se opredelilo 3,4 procenta, a po 3,2 odsto Beograđana u drugom izboru navodi Dosta je bilo i JS. Ostale stranke pominju se u procentu manjem od 3 odsto, navodi se u istraživanju.

Foto: Ninamedia

Terensko istraživanje sprovedeno je na teritoriji Beograda, u domovima ispitanika od 3. do 16. januara na reprezentativnom uzorku od 1.208 ispitanika, a odnosilo se na ispitivanje stavova građana Beograda o političkoj opredeljenosti na lokalnim izborima, precizira se u saopštenju.

Pročitajte još: PS: Mržnja prema Vučiću je Đilasov plan i program za Beograđane

#Aleksandar Vučić

#Glasanje

#Izbori

#SNS

'