AKTUELNO

Glavni i odgovrni urednik Informera Dragan J. Vučićević je gostujući u emisiji „Novo jutro“ na Televiziji Pink rekao da nakon ubistva Olivera Ivanovića krokodilske suze liju oni koji nisu nikada ništa nisu učinili za porodicu Ivanović, čak im se na telefon nisu javljali.

- Neki od tih koji sada liju krokodilske suze nad sudbinom Ivanovića zapravo se kada mu je bilo najteže, njemu i njegovoj porodici, dok je nevin bio u zatvoru više od tri godine u okviru istrage Euleksa. Nisu hteli niša da učine, a neki drugi koje sada napaduju su pružili pomoć Ivanoviću – rekao je Vučićević.

Prema njegovim rečima, opozicioni lideri su došli na Ivanovićevu sahranu, plakali, organizovali paljenje sveća i glumili veliku tugu, pa dva dana kasnije otišli na koncert Đorđa Balaševića.

- Tamo su se, kao i na sahrani Oklivera Ivanovića bavili politikom. Oni drugu politiku nemaju. Govore da je ubistvo Ivanovića dokaz da se Srbija vraća u devedesete godine. E to je greška! Valjda misle na dvehiljadite jer je tada bilo najviše ubistava nerazješnjenih, političkih i nerasvetljenih. Tada kada su oni bili na vlasti – i taj Živković, i taj Đilas, i taj Jeremić i taj Šutanovac, pa ako hoćete na neki način posredno i Saša Janković – istakao je Vučićević.

- U njihovo vreme je ubijen Ranko Panić samo zato što je bio na jednom mitingu gde se protivio tadašnjoj vlasti, a onda 15 dana to niko nije objavio. Zamislite da sada na neki demonstrant na nekom mitingu bude brutalnom policijskom silom ubijen, a da to niko ne objavi. To je nemoguće! U njihovo vreme je to bilo moguće! U njihovo vreme ubijen je general Boško Buha, visoki funkcioner Državne bezbednosti Momir Gavrilović Gavra, novinar Milan Pantić... Oni nisu ubijeni na KiM gde od 1999. naši istražni organi nemaju efektivno dejstvo, a do dana današnjeg gotovo ništa nisu učinili da pronađu odgovorne za te zločine! A sada nekome drže lekcije o tome šta je pravna država – dodao je glavni i odgovorni urednik Informera.

- Doba najmračnijih ubistva je bilo za vreme vaše vlasti. Najmračnija ubistva su se dešavala za vreme vaše vlasti. Vama su ubili premijera – istakao je Vučićević.

- Tajkun Đilasa, Nato Vuk Jeremić i Saša Janković koga narod zove Sale Prangija najavljivali su veliku listu i ozbiljne kandidate, a onda su pustili tamo neke izanđale stranačke funkcionere, već viđene... Svi su na listi, kompromitovani ne u jednoj već u tri garniture vlasti – primetio je on.

Kako je istakao, po listama koje su predali kandidati jasno se vidi ko ima politiku, a kome je stalo da dođe na vlast da bi uzimao keš.

- Oni kažu SNS nema politiku, a ako neka lista zaslužuje pažnju to je lista „Aleksandar Vučić - Zato što volim Beograd“. Na toj listi je Zoran Radojičić, direktor Klinike u Tiršovoj, dečiji hirurg, neupitna veličina i apsolutni autorite u tom svetu. Nema ni jednu mrlju u biografiji – rekao je Vučićević.

Kako je dodao, opozicija se bavi pripremom haosa koji treba da usledi nakon beogradskih izbora i zbog toga se stvara atmosfera da će neko pokrasti izbore.

- Apsolutno je nemoguće ukrasti jedan glas na beogradskim izborima, čak i kad bi neko to hteo. Biće više od 15 lista, a četiri petine su one koje su protiv ove vlasti. Svaka lista će prema zakonu imati svoje kontrolore na izbornim mestima – a to znači da će ih biti oko 70 odsto. Oni hoće da kažu da će jedan kontrolor SNS prevariti njiho osmoro! Naravno da to nije moguće – istakao je Vučić.

#Dragan J. Vučićević

'