AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Francuske Manuel Makron danas su imali kraći razgovor u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu.

Vučić je sa Makronom razgovarao na marginama skupa u Davosu gde će boraviti u naredna dva dana i imati aktivno učešće u radu tog Foruma.

Prethodno se Vučić već neformalno susreo sa nizom zvaničnika, uključujući albanskog i italijanskog premijera, Edija Ramu i Paola Đentilonija, španskog kralja Felipea. . . šeficom za regionalne strategije Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin. . .

Foto: Tanjug

On će, kako je ranije najavljeno, tokom trodnevnog boravka u Davosu, imati odvojene susrete sa Evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, predsednikom Poljske Andrejem Dudom, a predviđeni su i susreti sa drugim zvanienicima i privrednicima, među kojima je i izvršni direktor kompanije Ariston Termo Paolo Merloni.

Predsednik Vučić u Davosu prisustvuje skupovima na kojima će govoriti nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Evropske komisije Džan-Klod Junker, kao i predsednik SAD Donald Tramp.

#Aleksandar Vučić

#Emanuel Makron

'