AKTUELNO

Dana Republike Srpske, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke i narodni poslanik Nikola Radosavljević uputio je čestitku građanima Republike Srpske.

U čestitki se kaže:

“Poštovani građani Republike Srpske,

Upućujem vam iskrene i srdačne čestitke povodom 9. januara - Dana Republike Srpske, ovog velikog dana ne samo za vas nego i za svakoliki srpski narod ma gde on živeo. Želim vam uspeha na svakom polju, a naročito na očuvanju pre svega onoga što je temelj postanka Republike Srpske, onoga za šta je ogroman broj Srba položio svoje živote na oltaru pravedne borbe za pravo na postojanje i opstanak Srba na svojim vekovnim ognjištima.

Siguran sam da ne postoji sila na svetu koja će uspeti da poljulja ove temelje koji čvrsto drže ponositu i jaku Republiku Srpsku. Garanat opstanka i prosperiteta su upravo te položene žrtve kao i srpski narod koji je duboko uveren i to sa potpunim pravom u pravednost borbe koja i dalje traje, samo na drugi način.

Drina nikada nije i neće biti reka razdvajanja, već reka spajanja jednog te istog bića. U vremenima izazova želim vam mudre, pametne ali i hrabre odluke koje nikada nisu ni bile upitne. Vi ste bili i ostali važan svetionik srpstva čuvajući i jezik i kulturu i običaje i svoj identitet. Jaka Srbija i jaka Srpska su garant svima u regionu da mogu i oni da se priključe ekonomskom prosperitetu i razvoju svojih građana.

Kao narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije uvek ću biti, kao što je i naš predsednik Aleksandar Vučić, uz narod Republike Srpske i doprinositi daljoj ekonomskoj, kulturnoj i svakoj drugoj saradnji.

Srećan vam praznik – Srećan vam Dan Republike Srpske.

Živela Srbija, živela Srpska”.

Autor: