AKTUELNO

Borko Kašanski, urednik političke rubrike u Srpskom telegrafu, govoreći o napadima na proslavu dana Republike Srpske, kao i na čestitku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kaže da to nije učinio samo Balša Božović, nego i portal Slobodna Bosna, koji je sve, kako kaže, samo ne slobodan.

Kašanski je rekao da je čak naslov njihovog teksta "Vučić posle ovoga ne sme da bude dobrodošao u Sarajevo", iako je predsednik Srbije u čestitki naveo da podržava celovitost i integritet BiH.

- Tako da nije samo Balša Božović, on je minorna ličnost ovde, pokazalo se na izborima koliko je dobio glasova - kazao je Kašanski za Novo jutro TV Pink.

Kašanski je naveo da ono što se dešava poslednjih godina jasno ukazuje odakle se sve kuva.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mislim da bi se narodi na Balkanu mnogo više voleli da nije tog stranog upliva, mešanja, da bi Srbi i Bošnjaci mnogo lakše sami našli zajednički jezik - kazao je Kašanski.

Analitičar Stevica Deđanski se nadovezao rekavši da postoje profesionalni pljuvači Srba i Srbije koji su bogate na toj priči.

- Sada probijaju nove rupe i idu mržnjom prema Srbima i srpskom narodu - kazao je Deđanski.

Foto: TV Pink Printscreen

Deđanski je rekao da neverovatno iritantno postaje da hoće da nam uzmu deo teritorije, a da mi moramo da se pravdamo.

- Sa druge strane, ljudi koji napadaju Republiku Srpsku, srpstvo, oni imaju podršku dela političara ovde, to jest samozvane elite - kazao je Deđanski.