AKTUELNO

Izgradnja brze pruge od Novog Sada do Subotice napreduje veoma brzo, već je urađeno 74 odsto radova i pruga će, kao što je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biti završena do kraja ove godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je, prilikom obilaska radova, naveo da je do sada postavljeno oko 55 odsto šina što je više od 150 kilometara od ukupno 280 kilometara šina koje će biti postavljene, budući da se postavljaju dva koloseka.

- Sa sigurnošću možemo reći da će čitav posao biti urađen do kraja ove godine - istakao je Vesić koji se zajedno sa svojim saradnicima provozao delom brze pruge Novi Sad - Subotica, čija će ukupna dužina biti 108 kilometara.

Video: privatna arhiva

Ministar je rekao da je nakon izgradnje potrebno dva do tri meseca za testiranje pruge i da bi vozovi njome mogli da saobraćaju već u martu sledeće godine, te da će se od Beograda do Subotice brzim vozom stizati za sat i deset minuta.

Vesić je istakao da je Srbija rekorder kada su u pitanju brze pruge u Evropi i dodao da će se već sledeće godine u ovo vreme sigurno raditi i brza pruga prema Nišu.

- Nijedna zemlja u Evropi ne radi više kilometara brzih pruga od Srbije. To pokazuje da možemo bolje ako se organizujemo i da našu zemlju zaista mozemo da učinimo dobrim mestom za život svih ljudi - rekao je Vesić.

Autor: