AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, zbog svoje funkcije obišao je jako puno zemalja na različitim kontinentima, pa je tako imao priliku i da proba različite kulinarske specijalitete specifične za ta područja. Za Novo jutro TV PINK otkrio je šta je sve probao, kao i da li mu se dopalo.

Dačić je istakao da je ipak, kako kaže, silom prilika, tokom putovanja po svetu morao da proba različite specijalitete.

- Negde ne možete ni da birate šta ćete da jedete, već jedete ono što vam posluže.

Kako kaže, ne voli puno da eksperimentiše sa hranom, već ističe da je više tradicionalista.

- Volim našu hranu. Probam sve, moram, ali jedva čekam da dođem kući da odem na ćevape ili pljeskavicu - rekao je Dačić.

Kako kaže, kada odete u arapski svet, normalno je da vam posluže kamilu.

- Kada odete na istok, tamo nude njihove specijalitete. U Australiji će da vam ponude kengura, na istoku skakavce i zmije. Takođe, imate i ribe koje da bi jeli morate da potpišete da jedete na sopstvenu odgovornost - rekao je ministar.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, u Južnoj Africi jedu krokodila. Dodaje da je meso kao piletina, ali da je dosta tvrđe i ističe da mu se ne sviđa.

- Antilopu sam jeo u Africi, ne mogu da kažem da mi se dopala. Nisam pristalica toga - rekao je Dačić i dodao da nema ništa bez naše hrane.

Dačić je rekao da se čak i Angela Merkel kada je boravila u Srbiji, "za sarmu hvatala više puta".

- Sve ono što spada u turski i arapski deo naše kulture, mi ipak pravimo bolje. Naša baklava i Turska, ne mogu da se porede, to je nebo i zemlja. Kod nas je sve lepše - rekao je Dačić.

Autor: