AKTUELNO

Sve je više dokaza da je Aljbin Kurti u dosluhu sa opozicijom u Srbiji, iako je to odavno bilo sasvim jasno, rekla je za PINK novinarka Informera Zvezdana Jevtić.

Jevtić je, komentarišući sliku na kojoj se nalaze Aljbin Kurti i Andreas Šider, austrijski poslanik, koji je bio posmatrač izbora u Srbiji, rekla da je fotografija dokaz da su oni povezani i da je Kurti zaista u sprezi ne samo sa opozicijom, već i sa evroparlamentacima koji pomažu opoziciji.

- Taj isti Andreas Šider je bio u prvim redovima sa Marinikom Tepić i lobirao je za to da se uvedu sankcije Srbiji, kao i nezavisnost Kosova. Sve je to jedna vrsta sprege i uvezanosti. Premijer lažne države je baš u bliskoj vezi sa Šiderom. Vidimo sada da opozicija šuruje sa njima svima - rekla je Jevtić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, oni su svih ovih dana i meseci uz opoziciju u Srbiji i vidimo da je sve bilo isplanirano, sada, dodaje, isplivavaju dokazi i fotografije.

- To je zaista tužna stvar, da je opozicija zaista u sprezi sa Kurtijem i Šiderom, koji su mrzitelji i protivnici naše zemlje - rekla je Jevtić.

Politički filozof Dragoljub Kojčić, rekao je da je njihov cilj da zaustave razvoj i uspon Srbije, kao i da se udalji od evropskog puta i da se obeshrabre potencijalni investitori.

Foto: TV Pink Printscreen

- U toj koaliciji se nalazi žena koja tvrdi da smo mi genocidni narod i koja se za to zalaže. Želi da bi nam baci ljagu na obraz i potomke, kako bi bili definisani kao genocidni narod - rekao je Kojčić.

Kako kaže, u ovooj izbornoj godini mogući su veliki preokreti i u Evropi i u SAD, dodaje da nisu ni tamo svi istog mišljenja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni pokušavaju da iz ove kompozicije vlasti u svetu, naprave neke kombinacije dok još mogu. Ja nisam protiv zapada, on je bio kolevka velikih ideja, ali zapad je prestao da sledi tradiciju svojih velikih demokratskih utemeljivača - rekao je Kojčić.

On je rekao da se ovi naši samo ulizuju zapadnim centrima moći, a sebe predstavljaju kao nosioce demokratskih ideja.

- Međutim, ova vlast u Srbiji je nosilac demokratskih ideja i čuvar demokratije - rekao je on.

Autor: