AKTUELNO

Predsednik Centra za proučavanje globalizacije prof. dr Dejan Miletić kaže da teror koji je Aljbin Kurti demonstrirao doživljava kao živu ranu.

- Kada nam neko sa strane ukaže na dimenzije tog zločina i šta se sve dešava na KiM, sve još emotivnije doživljavam. To što se u srcu Evrope radi prema našem narodu je jedan težak zločin. Činjenicom da ne reaguju na takvo ponašanje stranci kao da učestvuju u tome - istakao je Miletić i dodao:

Laži i manipulacije doživljavam kao deo primitivnog nastupa i politike, ali sužavanje sloboda neprestano i teror su neprihvatlji.

Kaže da je ogorčen na međunarodnu zajednicu koja je dovela do ove situacije da je urušen dijalog, da se suživot ne pominje...

- To su učinili međunarodni predstavnici nečinjenjem i podrškom Kurtiju - istakao je Miletić.

Novinar Aleksandar Gajović kaže da zabrinjava blaga reakcija zapada, odnosno izostanak reakcije prema ponašanju režima Aljbina Kurtija.

Foto: TV Pink Printscreen

- Obraćanje predsednika Vučića u Svetu bezbednosti UN je vrlo značajno, to je bila prolika da cela planeta čuje šta se radi. I ovo što ste sada pročitali je blago, oni upozoravaju da se dinar ne gasi...Ne vidim rečenicu da će im biti uvede sankcije ako ne odustanu od odluke o ukidanju dinara - naveo je Gajović.

Kako je dodao, ne čudi ga blaga reakcija jer je takozvano Kosovo njihovo čedo.

Autor: